Kürt açılımının değişik şekillerde yorumlandığı bugünlerde Türk Silahlı Kuvvetleri 30 Ağustos zafer bayramı kutlamaları için bu yıl daha önce etkinliğe katılmayan birimlerinin zafer  kutlamalarına  katılmasını sağlaması'nın temelinde güçlü ordu güçlü devlet izleniminin tıplumda pekişmesi için yapıldığı ifade dildi.

26 Ağustos 1922'de Mustafa Kemal Atatürk kumandasında başlayan büyük taarruz'un 30 Ağustos 1922'de zafer ile sonuçlanması Türk ulusu için bir ölüm kalım savaşıydı.TSK tarihinin en önemli savaşlarından birisi olan bu harbi düşmana göre kıt imkanlarla kazanarak büyük devletlerin desteklediği Yunanistan'ı ülkeden kovarak milletine bağımzızlığı hediye etmişti.

Genel Kurmay başkanı İker Başbuğ'un bizzat ilgilendiği 30 Ağustos zafer bayramı etkinlikleri bu yıl diğer yıllardan daha görkemli yapılmasının en önemli nedeninin TSK ve devletin gücünün açılımdan dolayı zaafa uğradığını düşünenlere güçlü bir  cevap olduğu yorumları kulislerde yapılmaya başlandı. 

İstanbul Times Gazetesi ailesi olarak okurlarımız başta olmak üzere milletimizin 30 Ağustos zafer bayramını  en içten dileklerimizle kutlarız.

 

 

Editör: TE Bilisim