Araç sahibi kişilerin her sene ödediği vergilerden biri de motorlu taşıtlar vergisidir. Verginin ne zaman ödeneceği, nasıl ödeneceği, nerelere ödeme yapılabileceği konularında her araç sahibi bilgi almak ister. Her sene iki taksit şeklinde ödenen motorlu araç vergisi için ödeyeceğiniz vergi tutarını internet üzerinden rahatlıkla öğrenme imkanına sahip olursunuz.

Motorlu taşıtlarınızın 2016 MTV hesaplama sorgulamasını yapmak için internet üzerinde hizmet veren sitelerden ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi sitesinden öğrenmeniz mümkündür. MTV ödemenizi peşin olarak ödeme imkanına sahip olduğunuz gibi kredi kartı ile taksit seçeneğini kullanarak da ödeyebilirsiniz.

MTV için araç yaşı nasıl hesaplanır?

·        MTV, 197 sayılı Kanun’un beş ve altıncı maddelerinde belirtilen (1), (2) ve (4) sayılı tarifelere göre hesaplanır.

·        Aracın MTV ödemesinin ait olduğu yıldan aracın modelini çıkartarak sonuca 1 eklemeniz yeterlidir.

Motorlu taşıtlar vergisi yani MTV, her araç sahibinin ödemesi gereken bir vergidir. Her aracın MTV ödemesi farklıdır. Bu yüzden her aracın vergi tutarı değişmektedir. Her sene yapılan düzenlemeler ile vergilerde artışlar da olmaktadır. Aracın tipi, modeli, yılı, silindir hacmi, otobüs ise oturma kapasitesi, kamyon ise ağırlık hacmi hesaplanarak MTV ödemesi yapılmaktadır.

 

Editör: TE Bilisim