Zengin Ülkeyiz Vesselam

İstanbul Times Gazetesi yaklaşan yeni yıl nedeni ile 2010'da kaç gün tatil yapacağımızı hesapladı işte o hesap :

Cumartesigünleri    52,Pazar Günleri 52,Ramazan bayramı 3,Kurban Bayramı 4,23 Nisan,1 mayıs,19 Mayıs,30 Ağustos,29 Ekim vs.vs. Tam 120 Gün Yapıyor.Memurların bird e 30 Gün Yıllık İzinleri var,mazeret izinler de 15 gün olsa toplam 165 Gün İzin.Yani çok az farkla yılın yarısı çalışmıyoruz.

Memurlar Maaş Azlığından Yakınıyorlar Ama ,

Aslında ülkemizde memurlar sürekli her ay aldıkları maaşlarının azlığından yakınır dururlar.Hiç bir gün sendika,dernek ve memurların kendileri biz yılın yarısı çalışmıyoruz adil olmak gerekirse  bizim aldığımız maaşlar fazla bile dediği günleri görürsek işte ülkemiz o gün kalkınmaya başlar.

Ama nerde o erdemlilik.Bizde sürekli ağlamak ve aldığımızın daha fazlasını istemek moda olmuş durumda.Hal böyle olunca da tavuk mu Yumurtadan yumurtamı tavuktan kısır döngüsünden  bir  türlü kurtulamıyoruz.

2010'da nerede ise yarım yılımız çalışmadan geçecek.Önceki yıllar ve gelecek yılllar da da en az bu kadar tatil yaptık.Birileri artık TÜRKİYE çok zengin bir ülke değil haftada bir gün tatil bize yeter diyerek yılın yarısını çalışmadan geçirmemizi engellemesi gerekir.Kamu çalışanları sürekli maaş azlığından yakınır dururlar.Bu yaklaşım tarzı elli yıl önceki komünizm sisteminden kalmadır.Kamu çalışanları da artık rantabl hareket etmek zorundadır.

Ülkemizde bu konuya da ciddi bir neşter vurulması gerekir.Devlet sahip olduğu kamu görevllilerini etkin bir şekilde çalıştırıp az personel ile çok iş yapar ve yılık 165 günlük izinleri 50 gün seviyelerine düşürürse o zaman verimli bir kamu personeli rejiminden bashetmek mümkün olur.

Ülkeler artık az personelle çok iş yapmak üzere dizayn edilir oldular.Ülkemizde de işsizlik sorunu olduğu kesindir.Ancak bu soruna çözüm bulmak kamu kurumlarına yılın yarısı izin yaparak çalışmayan personel doldurmakla da çözülmez.Yeni bir planlamanın yapılma talebi kamu çalışanlarından gelmeli ve hükümette bir an önce Cumartesi günlerini çalışma günü yapmalı.3 Gün Ramazan ve 4 gün kurban bayraı dışındaki tüm izin günlerinde de kamu personeli çalışmalıdır.Türkiye'nin buna ihtiyacı vardır ve bu olmak zorundadır.

Hükümet ve kamu çalışanlarını ülkenin geleceği için bu konuda kafa yormalarını diliyoruz.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

 

Editör: TE Bilisim