Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda görevli 150 asker karavanadan zehirlendi. 2 askerin hayatını kaybettiği öne sürüldü. Askerlerden 3'ünün ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtiliyor. 

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ndeki 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda görevli 150 asker, gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Yedikleri karavanadan zehirlendiği belirlenen askerler Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Askerlerden 3'ünün sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu belirtildi. 
Askerlerin tedavi altına alındığı Çerkezköy Devlet Hastanesi askeri bölge ilan edildi ve fotoğraf çekilmesine dahi izin verilmiyor.
Kaymakam ve Komutan Olay Yerinde
3'üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Göktürk Gökbayrak ile birlikte hastaneye gelen Çerkezköy Kaymakamı A. Akın Varıcıer, askerlere gıda zehirlenmesi teşhisinin konduğunu ancak askerlerin hangi gıdadan zehirlendiğinin, yapılan detaylı tahlilin ardından netleşeceğini belirtti. Kaymakam Varıcıer, "Hastaneye kaldırılan askerlerimizin önemli bir bölümünün durumu hayati tehlike arz etmiyor. Ancak, bünyesi zayıf kalan 3 askerimizin durumu biraz daha ciddi" dedi.
Akşam Karavanası Zehirledi
Dün akşam yemeğinin ardından askerlerin rahatsızlanarak ishal, mide bulantısı ve kusma şikâyetleriyle revire gelmeye başlaması üzerine komutanlar harekete geçti. Revire gelen asker sayısının artması üzerine Tugay Komutanlığı'na bağlı ambulans ve diğer araçlarla, Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne sevk edilmeye başlandı. Muayenede yemekten zehirlendikleri belirlendi.
Akşam yemeğinde Çorba, Kıymalı Patates, Erik hoşafı ve Pilav yenildiği zehirlenmenin nedeninin belirlenmesi için yemeklerden alınan numunelerin tahlile gönderildiği belirtildi.
Askerlerin kışlanın kendi mutfağında hazırlanıp askerlere dağıtılan yemekten zehirlendiği belirlenince Tugay Komutanlığı'na bağlı ambulans ve Çerkezköy’deki özel hastanelere ait ambulanslar yardımıyla Tugay Komutanlığı'ndaki diğer askerler de hastanelere sevk edildi.
Hastane Güvenlik Çemberinde
Bu arada, hastanede geniş güvenlik önlemleri alınarak adeta askeri alan ilan edildi. Olayla ilgili fotoğraf ve görüntü almak isteyen gazetecilerle askerler arasında zaman gerginlikler yaşandı. 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda görevli askerlerin güvenlik çemberine aldığı, hastanelerin bahçesinde bile gazetecilerin görüntü alması engelleniyor.
Editör: TE Bilisim