Başkan A. Fuat Bodur, darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz tarihinden bu yana her gece farklı yerlerde gönüllü nöbet tuttuklarını belirterek, “Dün İBB’nin bulunduğu Saraçhane’deydik bugün buradayız.  Halkın iradesine yapılan bu terörist saldırıyı nefretle kınıyoruz. “ dedi. Ahlaksız ve ahmakça yapılan bu girişime halkın gereken cevabı verdiğini belirten Bodur, şöyle devam etti:

“Bu cansiperane mücadele sonucu maalesef 250’ye yakın demokrasi şehidimiz ve binlerce yaralımız olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize şifa, aile ve sevenlerine sabır diliyoruz. Demokrasi bilinç ve kültürümüzü yücelterek şehadet mertebesi ve gazilik unvanında ki değerlerimizin hatırası ile kalbimizde yerleri hep var olacaktır. Demokrasi kültürü ile hak, hukuk, adalete bağlılıkları sayesinde aziz halkımızın karakteristik yapısı bu darbeye karşı cansiperane mücadele ve erdemli duruşla tescillendi.”

BAŞKOMUTAN ‘TAMAM’ DİYENE KADAR NÖBETTEYİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine ilk geceden beri sokaklarda olduklarına dikkat çeken Mardinliler Derneği Başkanı Bodur, “Başkomutanımız ‘tamam’ diyene kadar demokrasi nöbetini tutmaya devam edeceğiz. Sokak milli iradeye sahip çıkanlarla dolup taşıyor. Kimse yorulmadan ve her geçen gün sayıları artarak meydanlarda yerlerini alıyor” ifadesini kullandı.

Darbelerin ülkeye verdiği zararları yaşanan tecrübelerle çok iyi bildiklerini vurgulayan Bodur, “Halk şimdi hem daha çok bilinçli hem de daha çok teknolojiye sahip. Üstelik darbe ortamını oluşturacak bir durum yokken böyle bir hainliğe halkımız elbette izin vermez ve bundan sonra da Allah’ın izniyle vermeyecektir.” dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim