CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un ilk belediye başkanı Hızır Bey'in, Unkapanı'ndaki mezarını ziyaret etti. Unkapanı İMÇ'nin 4'ncü blok avlusunda bulunan mezarın bulunduğu bölgeye ilk olarak İmamoğlu geldi. Esnafın ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu, bazı dükkanlara girerek çalışanlarla fotoğraf çektirdi. İmamoğlu, daha sonra Kılıçdaroğlu'nu ve beraberinde gelen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu mezarlığın bulunduğu avlunun girişinde karşıladı. İmamoğlu'nu karşılama sırasında yolun kenarında gören sürücüler, kornalarla seçilmiş İBB Başkanı'na destek verdi. Üçlü, daha sonra Hızır Bey'in mezarına geçti. Kuran ve Fatiha okunmasının ardından Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner
''FATİH SULTAN MEMHMET'İ ANITLAŞTIRACAĞIZ''
İlk konuşmayı yapan Kılıçdaroğlu, ''Daha önce İBB Başkan adayıyken ziyaret etmiştim. Şimdi, Sayın İmamoğlu ile birlikte ziyaret ettik. 1945 yılında belediye encümeninin aldığı bir karar var. Hızır Bey'in mezarının büyükşehir belediyesi başkanlığı bahçesine taşınmasıyla ilgili olarak. 45-2019 alınan bu kararın gereği yapılmadı..Seçilmiş belediye başkanımız bir kez daha seçilecek ve 1945 yılında alınan bu kararın gereğini yerine getirecek'' dedi. Ardından sözü alan İmamoğlu, ''İstanbul'un tarihine sahip çıkmak da bir büyükşehirin vazifesi, sorumluluğu.
Bu bağlamda, Genel Başkanımız'ın da bahsettiği gibi, öyle bir karar varken, ki olmasa da İstanbul'a hizmet etmiş, tarihi ve önemli bir kişilikten bahsediyoruz. Bunu mutlaka gerçekleştirmeliyiz. Biz, aynı zamanda İstanbul'un, Fatih Sultan Mehmet'ten, fetihten bugüne kadarki tüm değerlerini gözeterek, tarihe değer vererek bir süreci İstanbul'a yaşatmak istiyoruz. Fetih çok anılır ama Fatih Sultan Mehmet'in de İstanbul'da anıldığı çok da bir an yoktur.
Anıtalaştığı bir ortam yoktur. Nasıl bir insan olduğunu, nasıl nitelikli, entelektüel, sadece bir toprağı fetheden değil, gönülleri fethettiğini izah edecek bir anıtı da İstanbul'a kazandırmayı istiyoruz. İhmal edilmiş bir alandır. Sorumluluğumuzu inşallah 23 Haziran'dan sonra Genel Başkanımızın işaret ettiği şekilde yerine getirmek için hızlıca çalışmaları başlatacağız'' diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Kaftancıoğlu İMÇ yönetiminin kahve davetini karşılıksız bırakmadı. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından üçlü, vatandaşların ''Her şey çok güzel olacak'' tezahüratı eşliğinde Unkapanı'ndan ayrıldı.
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim