Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde 'Geri Dönüştürülebilir Atıkların Toplama Veriminin ve Farkındalığın Arttırılması' amacıyla eğitimcilere eğitim veriyor. İlçedeki her okuldan 1 eğitimcinin katıldığı "Eğiticinin Eğitimi" bilgilendirme semineri Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi'nde yapıldı.
Konu ile ilgili 3 uzman tarafından 2 saat süreyle verilen eğitimde pillerin tanımı, türleri, kullanımında dikkat edilecek hususlar, atık pillerin toplanması ve bertarafı, bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararlar, atık yağların toplanması, geri dönüşümü, ambalaj atıklarının toplanması ve geri kazanımı konuları anlatıldı. Eğitimde ayrıca yeni başlatılan 'Atık Pil Toplama Kampanyası' ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası hakkında bilgiler sunuldu.

BİLİNÇLENMEYİ YAŞAM TARZI HALİNE GETİRMELİYİZ
Seminerde atık maddelerin kullanımı hakkında kısa bir konuşma yapan Başkan Remzi Aydın, bu tür çalışmaların küçük bir iş gibi gözüktüğünü fakat ülkemiz açısından çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi.
Başkan Aydın, “Enerjiden doğal kaynaklara kadar uzanan bu atık maddeler hakkındaki bilinçlendirmeyi hep birlikte toplumumuzun bütün kesimlerine kadar götürmeliyiz. Çünkü bunu sadece kurum ve belediyelerden beklemek çözüme odaklı bir girişim değil. Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, halk meclisleri, partiler ve en önemlisi de sokağa kadar portföyü genişletmemiz gerekiyor. Farkındalık oluşturmak elbeteki kolay değil ama hepimiz birey olarak atıkları değerlendirme kültürü, temizlik kültürü gibi konuları çevremizle olan ilişkilerimizde ön plana çıkartıp bunu bir yaşam tarzı haline getirebilirsek daha iyi sonuçlar alacağımıza ve sosyal hayata güzel bir katkı yapacağımıza inanıyorum.” dedi. 
Konuşmasının ardından dereceye giren okullara sertifika ve hediyelerini veren Başkan Aydın, seminere katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

DERECEYE GİREN OKULLAR
Atık Pil ve Yağ Toplama Kampanyasında ilçede dereceye girerek ödüllerini alan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler şöyle: 
1. Halis Kutmangil Çok Programlı Lisesi, 2. Çırçır Ortaokulu, 3. Nişancı Şehit Er Eyüp Beyazıt İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu.
Anaokulları arasında ise 1. Özel Temiz Kalpler Anaokulu, 2. Özel Özlenen Çocuk Anaokulu ve 3. Özel Goncalar Anaokulu.

Editör: TE Bilisim