Esenyurt Belediyesi’nin paylaşma kültürünü yaygınlaştırmak ve komşuluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla geleneksel hale getirdiği sokak iftarları, binlerce mahalle sakinini aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor. Güzelyurt Mahallesi’nde düzenlenen sokak iftarında mahallelilerle bir araya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu iftarını vatandaşlarla birlikte açtı.

 İstanbul Times Haber Merkezi

ESENYURTLULAR SOKAK İFTARINDA BULUŞTU

Saatler öncesinden başlayan iftar hazırlıkları için alana metrelerce masa kuruldu. İftar saatinin yaklaşmasıyla vatandaşlar yerlerini alarak ezan vaktinin gelmesini bekledi.  İftara sayılı dakikalar kala alana gelen Başkan Necmi Kadıoğlu konuklarıyla yakından ilgilendi. Her masayı tek tek ziyaret eden Kadıoğlu vatandaşlarla kısa süreli sohbet etti. Ezan vaktinin gelmesiyle birlikte vatandaşlar dualarla oruçlarını açtı.

 "SOKAK İFTARLARI, KAYBEDİLEN KOMŞULUKLARIN HATIRLANMASINA VESİLE OLUYOR"

Sokak iftarlarının birleştirici gücüne vurgu yapan Başkan Necmi Kadıoğlu, "Ramazan akşamları iftarla başlıyor ama iftarla bitmiyor. Günün sohbeti, ezgiler ve ilahiler, teraviler devam ediyor. Sokak iftarları kentte yaşayan insanların komşuluk bağlarını kaybettiği bir ortamda onların yeniden bir araya gelme vesilesi oluyor. Tekrar bu bağı oluşturmalarını sağlayan bir ortam oluşuyor. Allah rızası için tutulan oruçların hep beraber açılması apayrı bir duygu. Bizim işimiz, insanlarımızı birleştirmek, kaynaştırmak. Beraberliği sağlayabilmek. Sağlayabiliyor muyuz? Bilmiyoruz ama bu duygular beni çok etkiliyor" dedi.

"İNSANLAR ARASINDA BİR ARADA YAŞAMA KÜLTÜRÜ OLUŞMALI"

İnsanlar arasında ayrım olmadan bir arada yaşama kültürünün oluşması gerektiğini belirten Başkan Kadıoğlu, "İstiyorum ki herkes birbirine selam verir hale gelsin. Yani karşısındaki hangi etnik köken, hangi mezheptendir demeden onu insan diye selamlayabilsin. Bunu sağlayabilirsek böyle programlarla bundan mutluluk duyacağız.  Ramazan etkinliklerimizde Ramazan ruhunu devam ettiriyor. Biz her akşam 7 bin 8 bin kişiye de iftar veriyoruz” şeklinde konuştu.

"SOKAK İFTARLARI, İNSANLARI KAYNAŞTIRIYOR"

Sokak iftarları sayesinde  mahalle halkını tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren, Seçkin İpekvar isimli vatandaş, "Sokak iftarına ikinci kez katılıyorum. Komşularımla birlikte geldim. Sokak iftarları insanları kaynaştırıyor. Çok güzel etkinlikler sokak iftarları. Ramazanın duygusunu birlikte yaşıyoruz” dedi.

"İNSAN HEP RAMAZAN OLSUN İSTİYOR"

Organizasyonu çok anlamlı bulduğunu söyleyen Ege Tekneci isimli vatandaş ise,” Biz buraya yeni taşındık. Eşim ve yeni komşularımızla birlikte geldik iftara. Allah birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daim eğlesin. Şu güzelliği istesek yapamayız. Gurur verici güzel bir şey, duygulanıyor insan. İstiyoruz ki, yılın tamamı Ramazan olsun. Allah herkese şuanı yaşatmayı nasip etsin. Çok güzel bir organizasyon olmuş. Buraya gelmeden önce endişe duyuyordum  Esenyurt’a nasıl alışırım diye ama şimdi iyi ki gelmişiz, iyi ki Esenyurt ’ta yaşıyoruz diyorum” diye konuştu

ESENYURTLULAR, RAMAZAN SONRALARINI FARKLI AKTİVİTELERLE GEÇİRİYOR

Esenyurt Belediyesi  kurduğu Ramazan etkinlikleri alanında birbirinden farklı etkinlikle Esenyurtlululara hizmet vermeye devam ediyor. Yöresel lezzetlerin vatandaşlarla buluşturulduğu etkinlik alanında kurulan stantlar el emeği göz nuru ürünleri de sergileme imkanı bulan vatandaşlar ekonomilerine katkı sunuyor. İftar sonrası farklı aktivitelerle zaman geçirmek isteyen vatandaşlar her yaş gurubuna hitap eden aktviteler için etkinlik alanının yolunu tutuyor.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

 

 

 

Editör: TE Bilisim