Yaşadığı sağlık sorunları için hastaneye götürülmesi gereken Miraç bebek yoğun kış şartları sebebiyle evinden hastaneye götürülemedi.

Esenyurt Örnek Mahallesi 1518’nci sokakta ikamet eden 6 aylık bebek Miraç Çakır’ın sıkıntısı Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Ekipleri tarafından giderildi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç 

Miraç bebek sağlığına kavuştu

Miraç bebeğin yaşadığı gırtlak daralması hastalığı nedeniyle yüksek ateş ve kusması aileyi endişelendirdi. Kar yağışı ve fırtına sebebiyle çaresiz kalan Anne Şükran Çakır çözümü Esenyurt Belediyesi’ni aramayla buldu. Anne Şükran Çakır tarafından Belediye santraline gelen talep doğrultusunda Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Hasta Nakil aracı ve görevli sağlık personeli kısa sürede verilen adrese ulaştı.

Çakır ailesinin evi ara sokakta olması ve yolların kar nedeniyle kapalı olması sebebiyle Esenyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yol Bakım Ekipleri hasta nakil aracının girebilmesi için yoğun çaba harcadı. İş makinalarının kardan kapalı olan sokağı açmasıyla birlikte sağlık ekibi 6 aylık Miraç bebeğe ulaştı.

Sağlık ekibi 6 aylık bebek olan Miraç Çakır’ı yanında anne ve babası ile Hasta nakil aracına alarak Esenyurt Devlet Hastanesi’ne yetiştirdi. Bebek Çakır acilen tedavi altına alınırken Şükran ve Allahverdi Çakır çifti bebeklerine müdahale edilmesi ile rahat bir nefes aldılar.

Çakır ailesi 6 aylık bebekleri Miraç’ın yaşadıkları bu sağlık sorununa Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından kısa sürede müdahale edilmesi sebebiyle belediye sağlık ekibine ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ederek minnettar olduklarını belirttiler.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim