Yemeğin ardında bölgenin eğitim sorunlarına, okulların yetersizliğine değinildi. Esenyurt’un eğitim eksikliğinin bilincinde olduklarını ve bunun için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Kurucu Başkan Oğuzhan Ertuğrul , ‘Esenyurt’a bir katkı da biz sağlamak istiyoruz’ dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çetin Yılmaz

Buluşmaya, Boğaziçi Okulları Kurucu Başkanı Oğuzhan Ertuğrul, kurucusu Çağdaş İldirim, okul müdürü, İl Dernekleri Birliği Başkanı Şerafettin Öztürk, Muhtarlar Birliği Başkanı Ahmet Kuzgun, STK uzmanı Tuncer Dağ, Gündem Esenyurt ve Eğitim katıldı.

ESENYURT’A BİR KATKI DA BİZ SAĞLAYALIM

Boğaziçi Okulları adına konuşma yapan Kurucu Başkan Oğuzhan Ertuğrul ,

‘Yaşadığımız bölge önceden küçük bir köyü andırırken şuan 1 milyon dolayında nüfusu barındırmaktadır. Bu hızlı nüfus artışıyla birçok eğitim sorunlarıyla da karşılanmaktayız.

Bölgemiz de yaşanan bu sorunların çözülmesinde devlet ve belediyenin etkin mücadelesi olduğu aşikardır. Ancak, bu sorunların tespitinde ve çözülmesinde en önemli işin siz Dernek Başkanların ve muhtarlara düştüğünü bilmekteyiz.

Sizlerin bölgemizde yapmış olduğunuz tespitler ve çözüm önerileri birçok diğer kurumdan daha değerlidir. Biz bunun farkındayız ve bunun içinde olmak istiyoruz. Bundan dolayı sizinle bu diyoloğu gerçekleştiriyoruz.

Bölgemizdeki en büyük sorun eğitimdir. Devlet okullarında öğrenciler 60 kişilik sınıflarda eğitim görmektedir. Esenyurt’un eğitim ihtiyacını gören Boğaziçi Okulları bölgede üçüncü okulunu açtı. Doğan Araslı Bulvarında dördüncü okulumuz için de çalışmalar yapıyoruz. Esenyurt’a bir katkı da biz sağlamak istiyoruz.’diye konuştu

ÖĞRENCİLER 60 KİŞİLİK SINIFLARDA DERS GÖRÜYOR’

Esenyurt’ta eğitimin çok büyük bir problem olduğunu dile getiren Muhtarlar Birliği Başkanı Ahmet Kuzgun, ‘Esenyurtta eğitim sorunu gerçekten de çok büyük sorundur. Çocuklarımkıza daha iyi bir eğitim verilmesi için özel okulların açılması gerekiyor ve bu okulların ayakta durması için de bizim de Esenyurt muhtarları olarak elimizden geldiğince destek vereceğiz. Burada okullara baktım sınıflar 12-15 kişilik sınıflar. Ama bizim ilçemizde 60 kişilk sınıflar da öğrencilerimiz ders görüyor ve böylece eğitim yetersiz oluyor. Hiçbir çocuk aptal değil ama eğitim yetersiz olduğunda çocuklarımız başarısız oluyor. Özellikle bugün bizleri biraraya getirdiniz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.’ Dedi.

‘EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZDİR’

STK uzmanı Tuncer Dağ öğrencilere sunulan kaliteli hizmeti sonuna kadar desteklediklerini belirterek özel okullardan öğrenciler için indirim talep etti: ‘Esenyurt ender ilçelerden biridir. Herşeyden önce sosyal dayanışmanın en iyi olduğu bölgelerdendir. Eğitim bizim önceliğimizdir. Türkiye’de eğitimin içler acısı olduğunu kabul etmemiz lazım.

Devlet okullarında öğrenci sayısı çok fazla olan sınıflar da kaliteli eğitim verilemiyor. Bu anlamda özel okullar önemlidir. Ancak Esenyurt’un maddi durumu diğer ilçelere göre düşük olduğu için ailelerin zorlanmaması için gönderdiğimiz öğrencilere indirim yapmanızı talep ediyorum. Bölgede açılan özel okulların getirisi olmalıdır.’

‘AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZA İYİ BİR GELECEK HAZIRLAMAK’

İl Dernekleri Başkanı Şerafettin Öztürk, ‘ biz Dernekler olarak elimizden geldiğince bölgedeki eğitim sorunlarına çözümler üretmeye çalışıyoruz. Boğaziçi Okulları’na da katkılarından dolayı teşekkür ederim. Hepimizin amacı çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak’ dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim