İpek Efendi’nin anıldığı Anadolu’yu Mayalayanlar programında konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, insanlığın bugün çok kıymetli olan manevi değerlerimize ihtiyacı olduğunu söyledi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Anadolu’yu Mayalayanlar gecesinde İpek Efendi anıldı. Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleştirilen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İpek Efendi’nin hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti.

DEĞERLERİMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM

Programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, eskiden İstanbullu olmanın ‘aklı selim, kadri selim ve zevki selim’ olmakla tanımlandığını belirterek, “Bizler Anadolu’dan gelip İstanbul’u kendimize memleket edindik. İstanbullu öncelikle yumuşak huylu olmalı, tatlı söz sahibi olmalı. İşte bugün bu güzel İstanbul’un bu güzel ilçesinin bu güzel meydanında tamda buna yakışır bir gönül sultanını konuk ediyoruz. Bugün bu meydanda, adı gibi ipek, yumuşak huylu, baktığınız zaman ahlakı kendisinde gördüğünüz İpek Efendi’nin maneviyatını misafir ediyoruz. Her gün bir gönül sultanımızla değerlerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Bizim manevi değerlerimiz çok kıymetli. Bugün dünyada bu değerler yok, insanlık bu değerlere muhtaç. Eğer insanlık bu değerlere sahip olur ve kıymetini bilirse; yeryüzünde zulüm olmaz, kan olmaz, gözyaşı olmaz. O zaman yeryüzünde merhamet iklimi yaşanır” diye konuştu.

ESENLER’DE 16 BİN HATİM OKUNDU

Ramazan bereketinin sadece Dörtyol Meydanı'nda değil Esenler'in her yerinde yaşandığına dikkat çeken Başkan Göksu, “Her akşam olduğu gibi hepinizi Kadir Gecesi'nde bu meydanda buluşmaya davet ediyorum. Bugün itibariyle, 16 bin hatim okunmuş. İnşallah Ramazan'ın sonuna kadar Esenler'deki her bir hane için hatim okunacak. Kadir Gecesi'nde, o büyük dua gecesinde inşallah şu gök kubbe altında yüz binlerce kardeşimizle birlikte dua edeceğiz” diye konuştu.

YILLARCA BAŞININ ALTINA KÜTÜK KOYDU

Başkan Göksu’nun ardından sahneye çıkan Adem Gürbüz, “Hak’tan alıp halka söyledim” diyen büyük gönül sultanı İpek Efendi’yi anlattı. Gürbüz, yumuşak huylu olarak tanımladığı İpek Efendi’yi şu şekilde anlattı: “Gençliğinde gecelerini üçe bölmüştü. İlk diliminde istirahat eder, ikinci diliminde Kur’an-ı Kerim okur, son diliminde ise tespihatla ilgilenirdi. Kendisini bu hale alıştırmak için, ‘rahata alışmayayım, vazifemi aksatmayayım’ diyerek yıllarca başının altına yastık yerine kütük koydu”.

ESENLER'DE SEMA DEVRANI

Program Dersaadet Aşk-ı Efza Tasavvuf Musiki Grubu'nun konseri ile devam etti. Devran ekibi, semazen ekibi ve tasavvuf müziği topluluğundan oluşan grup, yaptıkları sema devranıyla Esenler'de tasavvuf rüzgârları estirdi. Dörtyol Meydanı’nı dolduran vatandaşla, Sema Devranı’nı büyük bir ilgi ile takip etti.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

 

Editör: TE Bilisim