15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan Esenlerli kahramanlar, Dörtyol Meydan'ındaki vatan ve demokrasi nöbetinde anıldı. Vatan ve demokrasi nöbetine; AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Eski Milletvekili İlahiyatçı Yazar Şevki Yılmaz, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Gazeteci Yazar Fatih Tezcan, 15 Temmuz gecesi şehit düşen 7 kahramanın ailesi, o gece yaralanan gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilciler ve on binlerce vatandaş katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN KURBAN KESİLDİ

Esenler'de darbe girişimi sırasında şehit olan Mehmet Şefik Şefkatlioğlu, Türkmen Tekin, Hüseyin Kısa, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank, Ahmet Kocabay, Emrah Sağaz, Muhammet Ali Aksu'nun resimlerinin olduğu pankartlar meydana asıldı. Program, tüm yurtta darbeye karşı koyarken şehit olanlar için Kuran-ı Kerim, mevlid-i şerif ve dualar okunarak başladı. Şehitler için kurban kesilen gecede vatan ve demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara Esenler Belediyesi tarafından pilav ve ayran ikram edildi. 


ESENLERLİLER ŞEHİTLERİNE SAHİP ÇIKIYOR

Esenler'de oturan 15 Temmuz şehitleri için mevlid-i şerif ve Kur'an-ı Kerim okunduğunu ifade eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece gazi olan vatandaşlarımızı da buraya davet ederek, vatan nöbetinde kendi varlıklarını ve hislerini bütün vatandaşlarla paylaşmasını temin etmek istedik. Hem de Esenler'in kendi şehitlerine sahip çıkması açısından halkımızla buluşturmak istedik. Bugün bütün şehit ve gazi ailelerimiz burada vatan nöbeti bekliyorlar" dedi. 
Vatan nöbetinde hazır bulunan on binlerce vatandaşa seslenen Başkan Göksu, "Sizin her birinizden Allah razı olsun. Siz burada sadece bir vatan nöbeti tutmuyorsunuz. Siz aynı zamanda namus, şeref, bayrak ve din nöbeti tutuyorsunuz. Vatan olmazsa bir şey olmaz. Sizleri övmeye kelimeler bulamıyorum" şeklinde konuştu. 

VARANK: HER ŞEYİM ELİM AYAĞIMDI

Darbe girişimine tepki gösterirken şehit olan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Varank'ın babası Ali Haydar Varank, "Saat 11'de memleketten telefon ile görüştüm 'baba ben seni arayacağım' dedi. Son konuşmamız oldu, O gidiş gitti. Oğlum bulanmayan bir evlattı. Her zaman benimle ilgilenirdi. Her şeyim elim ayağımdı" dedi.


OĞLUMU CÜBBELİ SAKALLI DİYE ÖLDÜRDÜLER

Şehit olan Muhammet Ali Aksu'nun annesi Ezine Aksu da, "Evladım hak yoluna gitti. 5 tane evladım daha var onları da gönderirim. Oğlumu tankla ezen asker ifadesinde oğlumu sakallı ve cübbeli olduğu için mahsus öldürdüğünü söylüyor. Onun asılmasını istiyorum. Ben başka bir şey istemiyorum. Çünkü içim yanıyor. Benim çocuğumun bir suçu yoktu" ifadelerini kullandı.

115 YAŞINDAKİ VATAN NÖBETÇİSİ 

Vatan nöbeti dün akşam 115 yaşındaki Sultan Doğan'ı ağırladı. Esenler Nenehatun Mahallesi'nde oturan ve 5 çocuk, 65 torun sahibi olan Sultan Doğan'ı nöbet alanına getiren torunu Kenan Doğan, "Babaannem televizyondan darbe ile ilgili haberleri seyrettikçe sürekli (beni de nöbete götürün) diye yalvardı. Ben de bugün getirdim. Çok mutlu oldu" dedi. Torununun torununu görme bahtiyarlığına eren Adıyamanlı Sultan Doğan, Dörtyol Meydanı'ndaki coşkuyu görünce, "Allah'a şükürler olsun. Herkes bir olmuş, beraber olmuş. Bu vatanı kimse bölemez, bizi kimse parçalayamaz. Artık gözüm geride kalmaz, evimde rahat uyuyabilirim" diyerek duygularını dile getirdi. 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İtha)

Editör: TE Bilisim