Esenler Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Anadolu’yu Mayalayanlar programında Türk Edebiyatı'nda önemli izler bırakan 7 Güzel Adam'dan biri olan Alaaddin Özdenören anıldı.


İstanbul Times Haber Merkezi


Dörtyol Meydanı’ndaki etkinlik alanında gerçekleştirilen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Yazar Ali Haydar Haksal, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Belediye Genel Sekreteri Mehmet Çelik, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Alaaddin Özdenören'in aralarında bulunduğu 7 Güzel Adam'ın anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti.

MAZLUMLARIN SESİNİ ONLARLA DUYDUK

Programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, meydanı dolduran Esenlerlilere teşekkür ederek, “Her akşam bu meydanda bir güzel insanı bir gönül sultanını anmaya çalışıyoruz. Dünyada pek çok mazlumun sesini bizlere duyuran 7 güzel Adam'a çok şey borçluyuz. İşte bugün o 7 Güzel Adam'dan Alaaddin Özdenören ağabeyimizi anacağız" dedi.

10 GÜNDE 14 BİN HATİM OKUNDU

Ramazan bereketinin sadece Dörtyol Meydanı'nda değil Esenler'in her yerinde yaşandığına dikkat çeken Başkan Göksu, "Her akşam olduğu gibi hepinizi Kadir Gecesi'nde bu meydan buluşmaya davet ediyorum. Bugün itibariyle, Ramazan'ın onuncu gecesinde 14 bin hatimi geçmişiz. İnşallah Ramazan'ın sonuna kadar Esenler'deki her bir hanesi için hatim okunacak. Kadir Gecesi'ni yüz binlerle birlikte ihya edelim. Şu gök kubbe altında dualarla buluşalım" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN DEĞİŞİMİNDE HAKLARI VAR

Başkan Göksu'nun ardından sahneye çıkan Yazar Ali Haydar Haksal, duyarlı ve sakin bir kişilik olarak tanımladığı Alaaddin Özdenören'in hayatını anlattı. Rasim Özdenören'in ikizi olan Alaaddin Özdenören'in edebiyatımızın büyük isimlerinden biri olduğunu ifade eden Haksal, "Bu değerli şairler ve yazarlar, kültür ve düşünce dünyamızda çok öenmli değişimlerin olmasında sebep oldu. Bizim öğrencilik yıllarımızda okuyabileceğimiz yazarların eserleri çok azdı. Üstad Necip Fazıl, Üstad Sezai Karakoç, Alaaddin Özdenören, Rasim Özdenören, Cahit Zarifoğlu, Erdem Beyazıt ve Akif İnan'ın eserleriyle beslenerek bugünlere geldik. Bugün Türkiye'nin sosyolojik ve kültürel değişiminde bu öncülerimizin çok büyük bir emeği ve hakkı vardır" dedi.

Programın sonunda Seyfullah Kartal sahne aldı. Kartal, seslendirdiği birbirinden güzel şiir ve şarkılarla konuklarına unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşattı.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim