Bazı ülke menşeli motosiklet ve elektrikli bisiklet ithalatına ek gümrük vergisi geldi. Bu ülkeler "en az gelişmiş ülkeler", "özel teşvik düzenlemelerinden yararlanacak ülkeler", "gelişme yolundaki ülkeler" ve "diğer ülkeler" başlıkları altında gruplandı. Bu gruplardaki ülkeler menşeli ve 800 santimetreküp ile 50 santimetreküp arasında değişen silindir hacmine sahip motosiklet ve moped ithalatına yüzde 20 ek gümrük vergisi uygulanacak.
 

   Yenilenebilir enerji kaynakları ile madenlerin kullandığı enerji üretim tesislerine tanınan bazı teşvikler 2025 sonuna kadar devreye girecek işletmeleri kapsayacak şekilde genişletildi.

   Toprak mahsulleri ofisine ilgili bakanlık uygun görüşü ve görevlendirme kararı almadan hububat ithalatı serbestliği tanıyan karar da Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre TMO gerektiğinde peşin veya kredili olarak hububat ithalatı yapabilecek.

   Sıvı ve gaz propan ve bütandan alınan maktu ÖTV tutarı da kilogram başına 1,7780 liraya çıkarılarak LPG ile eşitlendi. Karar 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak.

Editör: TE Bilisim