Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) üyesi bir grup, İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan zammın iptali için idare mahkemesinde dava açtı.
     Yenibosna'daki İstanbul Bölge İdare Mahkemeleri önünde toplanan grup üyeleri, üzerlerinde ''Nitelikli, ücretsiz toplu taşıma'' yazılı yelekler giydi.
     Burada grup adına açıklama yapan TÜKODER Başkanı Şükran Eroğlu, bir önceki zammın üzerinden bir yıl geçmeden toplu taşıma ücretlerinin artırıldığını söyledi.
     Eroğlu, geçen yıl yapılan zamma karşı İstanbul 8. İdare Mahkemesinde dava açtıklarını hatırlatarak, ''Dava devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi davanın sonucunu beklemeden ikinci zam dalgasını açıkladı. Belediyenin zam yapma hızına değil bizler, yargı da yetişemiyor'' diye konuştu.
     Belediyenin zammın gerekçesini akaryakıt fiyatlarındaki artışa dayandırdığını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:
     ''Yıllardır toplu taşımacılığın kamu hizmeti olduğunu, dolayasıyla kar gütme amacı taşımaması gerektiğini, görevleri kamuya hizmet etmek olan belediyelerin de özellikle toplu taşımacılığı rant alanına dönüştürmelerinin hizmetin amacıyla bağdaşmadığını, bu hizmette zarar ediliyorsa bunun başka kaynaklardan desteklenmesinin doğru olduğunu söylememize ve ulaşıma yapılan zamlara karşı davalar açmamıza karşın belediye bildiğinden şaşmayıp tüketicileri mağdur etmeye devam etmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) yargı kararını beklemeden yargıyı devre dışı bırakarak verilecek yargı kararının uygulanmasını önceden engellemeye ve kararı konusuz kılmaya yönelik bu tutumunu kınıyoruz.''
     Eroğlu, vatandaşları da zamlara karşı sessiz kalmamaya ve protesto edenlerin yanında yer almaya çağırdı.
     Eroğlu, daha sonra hazırlanan dava dilekçesini İstanbul 7. İdare Mahkemesine sundu. 
Kaynak: aa