Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, 15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişimini öğrenir öğrenmez abdestini alıp ailesiyle helalleştikten sonra Meclis’e gittiğini söyledi.

Kahraman, Mardinliler Derneği’nden bir heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’daki asıl hedefin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ancak Erdoğan’ın, Cenabı Hakk’ın korumasıyla bu kadar badirelerin altından kalktığını ifade etti.

FETÖ’nün ahtapotun kolları, bir piyon olduğunu vurgulayan TBMM Başkanı Kahraman, şöyle devam etti: ”İkiz kuleleri bombalayan Afganistan’da bir mağarada planlarını yapıyordu. 15 Temmuz’un darbe planını yapan ise Pensilvanya’da. ABD Başkan Yardımcısı Biden bir süre önce buraya gelmişti. Kendisine dedim ki, ‘Aramızda suçluları iade etme antlaşması var. Pensilvanda’ki zatı niye teslim etmiyorsunuz?’.  ‘Çok üzgünüz’ diyorlar, gerisi yok.”

İstanbul Times Haber Merkezi / Müslüm AKTÜRK 

GEMİYİ FARELER TERK EDER

15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişimini öğrenir öğrenmez abdestini alıp Meclis’e gittiğini belirten İsmail Kahraman, bombalamalar nedeniyle geceyi milletvekilleriyle birlikte sığınakta geçirdiğini anlattı. Darbecilere karşı herkesin o akşam cesurca direndiğini bildiren Kahraman, “Emniyet Müdürümüz Nurullah Bey, emniyetten 30’u kaleşnikov 60 silah getirdi. Savunmamız sırasında 14 polisimiz yaralandı. Bana, ‘Siz 2 numarasınız. Sizi emin bir yere götürelim’ teklifinde bulundular. Oysa gemiyi önce fareler terk eder, bu teklifi asla kabul etmedim. Şuna inanıyorum; Ecel gelse yaşamımızı ne bir saniye ileriye gider ne de bir saniye geri. Bir numaramızı da Allah korudu. 15 dakika erken gelseler Sayın Cumhurbaşkanımızı katledeceklerdi.” diye konuştu.

Kahraman, darbe girişiminin bertaraf edilmesine Azerbaycan, Gürcistan, Kosova ve daha nice ülkelerin çok sevindiğini belirterek, “Bize dediler ki; ‘Darbeyi önlemekle asıl bizi kurtarmış oldunuz.’ Allah korusun, darbede başarılı olsalardı Türkiye’nin 16 Temmuz sabahındaki durumunu düşünün. Suriyeliler buraya gelip hayatlarını kurtardılar ama biz nereye gidecektik?”

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTIK

MARDİNDER (Mardinliler Derneği) Başkanı Fuat Bodur ise, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’nin gelişimini engellemek isteyen güçlerin oyunu olduğuna dikkat çekerek, “Biz ilk geceden başlayarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Tamam’ dediği son güne kadar İstanbul’un 14 ayrı yerinde demokrasi nöbetimizi tuttuk. Allah’tan dileğimiz bir daha böyle bir hain girişime şahit olmayız.” dedi.

Konuşmalardan sonra TBMM Başkanı Kahraman’a Mardin tablosu ve MARDİNDER’e ait bir dergi sunuldu. Kahraman’da, ziyaretçilere teşekkür ederek onları çeşitli hediyelerle uğurladı.

AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez’in rehberlik ettiği MARDİNDER’in heyetinde Başkan Fuat Bodur’un yanı sıra MARDİNDER’in Yüksek İstişare Kurulu Başkanı 23. Dönem Milletvekili Doç. Dr. Cüneyt Yüksel, MARİŞ (Mardin İşadamları Derneği) Başkanı Abdülkadir Akkuş ile dernek yöneticileri de yer aldı.


İstanbul Times Haber Merkezi / İTHA

Editör: TE Bilisim