Uluslararası Dernek Başkanı Mehmet Mazi, 9. Dönem Meslek Edindirme Kursu’nun açılışında yaptığı konuşmada, Suriyelilere yönelik 3 yıl önce açılan kurslarda bugüne kadar Yenibosna’daki atölyede 400’e, Mardin, Şanlıurfa ve Hatay’da açtıkları atölyelerde ise 2500’e yakın Suriyeli bayanın mezun edildiğini söyledi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müslüm  Aktürk 

Kurslardan başarılı olanların istihdam edildiğini belirten Mehmet Mazi, bu nedenle biçki-dikişin öğretildiği kurslara başlamak için kayıtlı 1500 Suriyeli bayanın beklediğini anlattı. Suriyelilerin ülkelerini savaş yüzünden terk ederek Türkiye’ye sığındığına dikkat çeken Mehmet Mazi, “Bizim ensar olma dönemimiz. Bu dönemde onlara sadece kapılarımızı açmamız yeterli olmaz, onlara ayakları üzerinde duracak imkanları da sağlamamız gerekli. Sokakta dilenmelerine elbette gönlümüz razı olmamalı. İşte bu nedenle Suriyeli bayanları önce meslek edindiriyoruz sonra da tekstil sektöründe iş imkanı sağlıyoruz” dedi.

Mehmet Mazi, söz konusu atölyelerinde 30 makine bulunduğunu her dönem ancak 30 bayanı kursa tabi tutabildiklerini vurguladı. Mazi, kurs dönemlerinin 3 ay sürdüğünü ve her yıl 4 dönem biçki-dikiş kursu açtıklarını anlattı. Mehmet Mazi, kursiyerlerden hiçbir ücret talep etmediklerini, her gün evlerinden servisle alınıp tekrar evlerine bırakılan kursiyerlere dönem sonunda 200’er dolar ödül verdiklerini söyledi. Başarılı 3 öğrenciye ise ayrıca dikiş makinası hediye ettiklerini bildirdi.

Uluslararası Şefkat Derneği Başkanı Mehmet Mazi, Halk Eğitim Müdürlüğü’nün tayin ettiği bir öğretmenin maaşının dışındaki bütün giderlere sponsor olan Kuveyt Bunyan Derneği’ne teşekkür etti.

Kuveyt Bunyan Yardım Derneği Temsilcisi Hüseyin El Sait ise, sadece Türkiye’deki değil Lübnan ve Ürdün’e sığınan Suriyelilere de yardım ettiklerini belirterek, “Allah yardımcıları olsun. Biz kardeşlik görevimizi yapmaya çalışıyorum. Uluslararası Şefkat Derneği’nin bu konuda güzel gelişmelere imza attığını görüyoruz. Bu güzel gelişmeler bizim yardım şevkimizi arttırıyor” diye konuştu.

İŞLERİ HAZIR

Tekstil ihracatıyla uğraşan işadamı Sami Çiriş de, katıldığı 9. Dönem Meslek Edindirme Kursu sırasında duygulandığını belirterek, “Uluslararası Şefkat derneği Başkanı Sayın Mehmet Mazi’yi tebrik ediyorum. Gerçekten büyük özveride bulunmuş. Bizim de çorbada bir tuzumuz olsun istedim. Kurslarda kaç kişi olursa olsun ister 500 ister daha fazla başarılı mezun olan bütün kursiyerlere istihdam sözü veriyorum” dedi.   

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

Editör: TE Bilisim