Büyükelçi Censeyit Tüymebayev iki ülke işbirliği hakkında ümitvar konuştu

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev konuşmasında şunları söyledi “2012 yılında Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında yapılan yüksek stratejik işbirliği anlaşmasından sonra iki ülke arasında ticaret hacminin 15 milyar dolar olacağını  düşünmekteyiz. Yapılan anlaşmanın hedefine ulaşması adına Türkiye ve Kazakistan arasında ticari ilişkilerin  belirlediğimiz hedeflere ulaşması için her iki ülke arasında demiryolu,karayolu ve denizyolu ulaşımı adına ciddi  çalışmalara devam ediyoruz.



İstanbul Times Haber Merkezi /Mehmet Osmanoğlu

Bunun la birlikte her iki ülke arasında kültürel ve sanatsal faaliyetlerimiz de tüm hızıyla devam ediyor. Gerek Kazakistan’dan gerek dede Türkiye’den sürekli heyetler birbirini ziyaret ediyor. Türkiye ‘nin 20 şehri Kazakistan 20 değişik şehri ile kardeş şehir olmuş durumda. Kısaca iki ülke arasında her alanda çok güzel işbirliklerimiz var ve her gün daha da ticaret ve ilişkilerimizi artırıyoruz .  Bundan 23 yıl önce Kazakistan Devleti bağımsızlığını kazandı. Bugün burada bizleri  yalnız bırakmayan bütün dostlarımıza teşekkür ederim”
diyerek sözlerini tamamladı.



    

Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu  Yerkebulan Sapiyev selamlama konuşması yaptı

Biraz önce Büyükelçimiz sayın Tüymebayev iki ülke arasındaki ticari,kültürel ve yapılan işbirliği anlaşmaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Büyükelçimiz Kazakistan Cumhuriyetinin 23 yılda elde ettiği başarıları çok güzel bir şekilde anlattı. Bu güzel sözlere ve yararlı bilgilere benim ilave edeceğim bir şey yok. Ülkemiz ve bizim için önemli olan 23.Bağımsızlık davetimize hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz dedi.

İstanbul Vali yardımcısı Aziz Mercan‘da bir konuşma yaparak İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin’i hepinize selamlarını getirdim. Kazakistan devleti bugün 23.bağımsızlığı gurur ve onurlu bir şekilde kutluyor. İnşallah ilelebet de kutlayacaktır.Kazak halkına selam saygı ve hürmetlerimiz sunarım diyerek konuşmasını tamamladı.

Kazak sanatçılar güzel türkü ve ezgileri ile katılımcılara keyifli bir gece yaşattılar. İstanbul Times TV. Prof.Dr.Nevzat Yalçıntaş,Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymenbayev mikrofonlarımıza duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

Muhteşem gecenin görsel haberi çok yakında www.istanbultimes.tv de olacak…

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


Editör: TE Bilisim