Bu sene dördüncüsü düzenlenen Olimpiyatların birincisi Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi oldu. Yüksel-İlhan Alanyalı Anadolu Öğretmen Lisesi’nin ikinci olduğu yarışmanın üçüncülüğünü ise Anadolu İmam Hatip Lisesi elde etti.

Kartal Anadolu Lisesi’nin spor salonunda gerçekleştirilen Matematik olimpiyatlarına bu sene 14 okul katıldı. Dokuzuncu sınıflardan oluşan ve toplam 42 öğrencinin katıldığı yarışmalarda her okuldan üç yarışmacı birinci olmak için kıyasıya yarıştı.

Oldukça çekişmeli geçen ve dördüncülüğü iki okulun paylaştığı olimpiyatlarda, birinci gelen okul yarışmacılarına hediye olarak altın verildi. İkinci ve üçüncü olan yarışmacılara cep telefonu konuşma süresinin hediye edildiği yarışmalar da, ayrıca olimpiyatlara katılan bütün yarışmacılara başarı belgesi verildi.

Kartal Anadolu Lisesi tarafından her sene geleneksel olarak gerçekleştirilen olimpiyatlar ile öğrencilere matematik sevgisinin aşılanması, okul başarı seviyesinin belirlenmesi, öğrencilerin sosyal hayata katılması ve yarışma ruhunun kazandırılması amaçlanıyor.
Editör: TE Bilisim