İstanbul Times Gazetesi'nin medya sponsoru olduğu Diğital Kazakistan fuarı Eylül'ün ikinci hafatsında Kazakistan'ın başkenti Astana'da kapılarını teknoloji severlere açacak.

İşte fuar idaresinin yayınladığı  basın bülteni ...

BASIN BÜLTENİ

Astanada Kazakistan Cumhuriyeti İletişim ve Bilgi Bakanlığının desteği ile Orta Asyadaki en büyük  «Digital Communications Kazakhstan-2011» teknoloji ve telekomünikasyon fuarı ve konferansı düzenlenecek.

Teknoloji ve telekomünikasyon sektörlerindeki ve uluslar arası seviyesindeki organizasyon bu sene Astanada 14-16 Eylül tarihlerinde duzenlenecek. 3 gün içinde Bağımsızlık Sarayında Kazakistan, Avrupa, ADB, Rusya, Çin ve Türkiyeden gelen 65 konuşmacı ve 400 delege bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon sektöründeki  önemli problemler hakkında tartışma yapacaklar.

HP, IBM, IAB, «Kazaktelekom», «Zerde», KBTU, «Kazkomertsbank», HTC, Sony, Huawei, Beeline, TIMWE, 1C, Tern, Google, Mail.ru, SAP, OpenText, Ericsson, Kiwi, Namba gibi şirketlerin başkanları ve temsilcileri katılacak 3 günlük konferans ile beraber büyük ölçekli fuar da duzenlenmiş olacak. Fuarda dünya lideri olan şirketler bilgi teknolojileri, telekomünikasyon, mobil teknolojileri ve e-hükümet  alanındaki en son enovasyon urunlerini ve hizmetlerini sunmuş olacaktır. 

Kazakistan Cumhuriyeti İletişim ve Bilgi Bakanın Yardımcısı Sarsenov Saken Beye göre, «Digital Communications Kazakhstan-2011»  - bu organizasyon katılımcılar ve modern teknolojileri kullanan kazakistanlılar için bilgi teknolojileri alanındaki son eğilimleri konusunda tartişmak durumunda ilginç olacaktır. Katılımcılar fuar zamanında en son ve modern enovasyon geliştirmeleri ve gadgetleri bakabilecek ve deneyebilecekler.

Örneğin, organizatörler ziyaretçilerin el haraketi ile yönetilecek teknolojiler, 3D-cihazlar, yeni nesil smartfonları, "kişisel doktor" - mobil sağlik teknolojileri ve 4G ekipmanları ile sevineceğine emindir, çünkü bu enovasyon Kazakistanda ilk defa sunulmuş olacaktır.

Konferansin Başkanı Karl Johannesson'a göre, bu organisazyon sayesinde daha fazla uluslar arası şirketler Kazakistan piyasası oyuncıları ile beraber projeler geliştirecek ve Kazakistanın bilgi teknolojileri ve telekonünikasyon piyasasına yeni yatırımlar getirecek. Başkan Bey'in dediğice, 3-4 yıl sonra tüm dünya Kazakistanın telekomünikasyon,e-ticaret ve internet alanlarında yüksek gelişmeler hakkında konuşacaktır.

«Digital Communications Kazakhstan-2011» Konferansi ve Fuarının organizatörleri - Kazakistan Cumhuriyeti İletişim ve Bilgi Bakanlığı ve «J’son & Partners» şirketi. Organizasyonun platin sponsorleri -"Kazaktelekom" ve "Huawei" şirketleri.

Organizatörler:

Kazakistan Cumhuriyeti İletişim ve Bilgi Bakanlığı Kazakistanın Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayevın 12 Mart 2010 yıllık Kararnamesi ile kurulmuş ve iletişim ve bilgi, enformatizasyon, arşiv ve dokümantasyon alanlarında hükümet düzenlemelerini gerçekleştiriyor.

Bakanlığın iş yaptığı kısa sure içerisinde mobil operatörlerinin fiyatları indirildi, dijital uydu televisyon ve ,  «Balapan» TV kanalı başlattı,  devlet medyasının kalitesini arttırmak konusunda kocaman işler yapıldı, insanlara hizmet gösterme merkezlerinin modernizasyonu projesi ve devlet hizmetleri geliştirildi.

J’son & Partners   - Avrupanın, Asyanın, ABDnin, ve Rusyanın bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon alanında 25 yıldır strateji, iş planlama, yatırım yapma ve yönetme alanındaki danişmanlık şirketi.  2005 yılından bügüne kadar J&P Kazakistanın telekomünikasyon operatörler, yatırımcılar ve Hükümet için birkaç önemli proje geliştirdi.

 İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim