Bağcılar Belediyesi Marmara Belediyeler Birliği'yle ortaklaşa Afrika'ya teknik bir gezi düzenledi. Gezi kapsamında Dubai ve Güney Afrika'da incelemelerde bulunuldu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Başkan Yardımcıları Ali Aydın ve Şahin Köse ile birim müdürleri ve teknik elemanların katıldığı geziye, Bağcılar eski Belediye Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık da katıldı.

Önce Dubai'ye giden ekip, burada değişik temaslarda bulundu. Türkiye'nin Dubai elçiliğini ziyaret eden Bağcılar Belediyesi ekibi elçilik görevlileriyle fikir alış verişinde bulundu.

DUBAİ'DEN SONRA GÜNEY AFRİKA'YA GEÇİLDİ

Dubai'deki temasların ardından Güney Afrika Cumhuriyeti'ne geçildi. Johannesbursg ve Capetown şehirlerinde incelemelerde bulunan ekip, Johannesbursg'a 30 kilometre uzaklıktaki Soveto bölgesini de gezdi. Sözkonusu bölge Güney Afrika Cumhuriyeti'nin suç oranlarının en yüksek olduğu bölgesi. Yoğun nüfusu ve teneke evleri ile dikkat çeken bölgede ileriki yıllarda planlı yapılanmaya geçilebileceği belirtiliyor.

KIRSTENBOSCH BOTANİK PARKI GEZİLDİ

Gezi kapsamında dünyaca tanınan Kırstenbosch Botanik Parkı da gezilerek önemli incelemelerde bulunuldu. 22 binin üzerinde bitki türünün bulunduğu park aynı zamanda kuşların doğal yaşam alanı... Dünyanın değişik bölgelerinden pek çok araştırmacı Kırstenbosch Botanik Parkı 'nı görmek için Güney Afrika'yı ziyaret ediyor.

CAPETOWN BELEDİYESİ DE ZİYARET EDİLDİ

Bağcılar Belediyesi ekibi Johannesbursg'ta yaptığı incelemelerin ardından başkent Capetown'a geçti. Gezi kapsamında Capetown Belediyesi de ziyaret edildi. Belediye yetkilileri şehrin zenginlik kaynakları ve yeni yapılan stadyum hakkında bilgi verdi. Güney Afrika'ya ziyaret kapsamında Table Mountain ve Ümit Burnu Doğal Parkı başta olmak üzere çok sayıda tarihi ve turistik merkez de gezildi.

7 günlük ziyarette gidilen ülke ve şehirlerde, peyzaj, refüj düzenlemeleri, sulama sistemleri, sınırlayıcı elemanlar, park ve bahçe duvarları, kaldırım ve yol yapım işleri, yaya geçitleri, engelli rampalar, kent mobilyaları, aydınlatma elemanları, mimari yapı tasarımları ve malzeme kullanımları mühendislik yapıları, kültürel yapı ve yetişen bitki türleri incelendi.

Editör: TE Bilisim