Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçen Cuma günü Beylikdüzü’nde meydana gelen tekne faciası sonucu denizde kaybolan ve aramaları devam eden Haydar Kahraman ve Koray Gökdeniz'in  ailesini ziyaret etti. Arama çalışmalarının yapıldığı alana gelerek ailelerin bekleyişine ortak olan İmamoğlu, "Gençlerimizi biran önce bulup ailelerin acılarını hafifletmek durumundayız.” dedi.


Arama çalışmalarının yapıldığı alanda aileleri ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bizim de belediye olarak yetkili olduğumuz alan var, yetkisiz olduğumuz alan var. Biran önce bu konuya katkı sunup bunun neticelendirilmesini istiyoruz. Bütün ilgili kurumlar, yetkili kurumlar bir araya gelmeli. Özellikle sahil aksında balık tutma, avlanma, tekneyle denize çıkma bu kadar kontrolsüz olmamalı. Sıkı şekilde denetlenmesi gerekir.” diye konuştu.

“Bu olaydan alacağımız çok ders var” diyerek sözlerine devam eden Başkan İmamoğlu, “Biran önce etkili ve yetkili kurumların oluşması lazım. Bu iş bu kadar sahipsiz kalmamalı. Çünkü kilometrelerce sahilimiz var. Deniz kentiyiz. Denize bu kadar sırtımızı dönmemeli, denize bu kadar duyarsız olunmamalı. Bu bakımdan bizim gibi devlet kurum ve kuruluşlarının da bu konuya hassasiyet göstermesi ve yetkilerin daha iyi tanımlanıp yereldeki kimliklere teslim edilmesi gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim