Belediye arsalarını hasılat paylaşımına göre emlakçı mantığı ile sat halkın otoparkını Bilgi evi yap buna razı değiliz başkan

Belediye arsalarını hasılat paylaşımı esasına göre satan  Başakşehir Belediye başkanı daha önce İstinye, Kalamış ve Kanlıca sitelerine ait olan bahçeye tecavüz ederek istimlak yapmadan yol  genişletme çalışması yapmıştı. Bu sefer de zaten site sakinlerinin araçlarına yetmeyen Otoparkın üst katına bilgi evi yaparak bu kadar da olmaz dedirtti.

İstanbul  Times Haber Merkezi / 
Yusuf Sıddık

Bilgi güçtür  ve Bilgievine karşı değiliz ama otopark da önemli bir ihtiyaç

Belediyeye ait arsalara bilgi evi yapmayı düşünmeyen Başakehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal Kanlıca ve Kalamış site sakinlerinin ortak kullanım  alanı olan otoparklın üst katını bilgi evi yapması bazı site sakinlerini kızdırdı.

Kanlıca sitesinde ikamet eden M.Ç. adındaki site sakini bilgi evi yapılması çok güzel bir düşünce ama bunu zaten aşırı bir ihtiyaç olan otoparkmızın üst katına yapması yanlış dedi

Ben 2007 yılından beri 5.Etap Kanlıca sitesinde ikamet ediyorum. Burada ki otopark yerleri araçlara yetmiyor. Geç gelen araç sahipleri  araçlarını kapalı otoparka çekiyorlar. Şu an tam anlamı ile dolu olmazsa da üst kata da araç park eden komşularımız vardı. 

Bir gün baktık Belediye bilgi evi yapmak için malzeme getirmiş. Evet bilgi evi bir ihtiyaç ama site sakinlerine sormadan bunu yapması  bize hakarettir. Kaldı ki başkan belediye arsalarını hasılat paylaşımına göre değerlendirip bütçenin % 36’sını bu gelirden elde ederken arsası belediyeye ait olan  bir yerde bilgi evi yapmazken bizim iki sitenin ortak kullanım alanına bilgi evi yapması doğru ve adil değil.

Buranın bir sakini olarak bizim onayımız alınmadan ortak otoparkımızın bir kısmına bilgi evi yapılmasını doğru bulmuyorum. Başkanın ben yaptım oldu mantığını doğru ve haklı  bulmuyorum.

Site yönetimi de bunun için bir anket yaptırıp bizden imza alması gerekirdi” dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim