Gökhan Günaydın 2003 1 Mart Tezkeresinde CHP ‘nin oyları yetmiyordu Ama AKP içinde  de Vatan severler vardı  ve tezkere geçmedi  bu seferde de öyle olacak dedi

Moderatörlük yapan CHP Başakşehir ilçe başkanı Özgür Karabat öncelikle protokol isimlerini sayarak katılımlarından dolayı herkes teşekkür etti. Daha sonra ilk konuşmayı Genel başkan yardımcısı Gökhan Günaydın’a söz verdi.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Günaydın konuşmasında 1930’un Almanya’sında Hitlerin yaptığı mitinglere 6 milyon kişi katılıyordu. Seçimin olması ve büyük kitlelerin yaptığınız çalışmalara katılması yaptığınız işin demokratik olduğunu göstermez.

AKP yandaş medya ile halkı tam 15 yıldır algılarla yönetmeye çalışıyor. Bu tür totaliter liderler halka sürekli iki şeyi enjekte ederek varlıklarını devam ettirmeye çalışırlar. Düşman algısı ve  biz iyi yönetiyoruz yalanı dedi.

AKP Ekonomiyi iyi yönettiğini iddia ediyor ama hiç de bu konuda iyi bir sınav vermiyor. Dış ticaret açığı adı başını gidiyor. Yapılan ÖTV ,Sigara ve Alkol zamanı sadece 5 günlük dış ticaret açığına  ancak yetiyor. 

Atatürk Osmanlı döneminde borçlara karşı verilen Tekel’e 4 milyon TL öderek devletleştirdi. AKP ise TEKEL’in sigara kısmını British Tabaco Companay’e sattı. İçki kısmını da başka birilerine sattılar.

Aslında konuşulacak çok şey var ama zaten son 15 yılda nasıl yönetildiğimize bakarsanız hepiniz  iyi yönetilmediğimizi görürsünüz.

Ülkeyi telafisi zor bir yere götürmek isteyen Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel kaprislerine parlamenter sistemimizi halk olarak teslim etmeyeceğiz. AKP’ye oy veren milyonlarca seçmenin içinde çok sayıda kişi de başkanlık sitemine karşı. Ülke darbe girişimi ile uçurumun eşiğinde dönmüş , döviz almış başını gidiyor, üretim dibe vurmuş  Reis dedikleri kişi başkanlık sisteminin peşinde. Bir kere öncelikler ve aciller diye bir liste olur ama burada her şey birbirine karışmış durumda.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş denen adam daha 6 sene önceye kadar AKP idarecileri hakkında neler söylüyordu. Şu an makam verdiler inandıklarını bir kenara bıraktı. Bu kadar da olmaz. Zaman zaman Kurtulmuş’un konuşmalarını dinliyorum ama hiç inandırıcı gelmiyor.

Eğer biz Referandumun ülkeye vereceği zararları anlatabilsek kesinlikle  AKP ve MHP Referandumun altında kalacak. Çünkü şu an ülkenin başkanlığa  değil  istikrara ihtiyacı var.  Şu an yapılan bütün anketlerde kararsızlar dağıtılmadan önce yapılacak olan referandumda evet ve hayır diyenlerin oranı % 40 olarak eşit çıkıyor.

CHP olarak biz rejim değişikliğine geçilmesi adına izin vermeliyiz. MHP  zaten başkanlık sisteminde olmayacak  ama AKP ye neden bu kadar destek verdiğini anlamak da mümkün değil dedi diyen Gökhan Günaydın’ın konuşmaları sık sık katılımcılar tarafından alkışlarla kesildi.

Daha sonra Ordu Üniversitesinde Yardımcı Doçent olan Deniz Yıldırım ‘da yaptığı konuşmada ekonomik göstergelerin dibine vurduğunu  açıklayarak görüş ve düşüncelerini katılımcılar ile paylaştı.

Toplantı sonunda Özgür Karabat her iki konuşmacıya çiçek takdim etti.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim