Damağımıza,Yaşayışımıza ve Kültürümüze Uygun Bir Yiyecek Çiğ Köfte

Başakşehir 2.Etap’ta,4.Etap’ta,5.Etap’ta ve Bahçetepe’de direk fabrika satış şubesi olarak hizmet veren 7 Şube’nin başında bulunan Şaban Yaşar  şunları söyledi ” OSES ailesi olarak kendimiz ve ailemize yedirmediğimiz hiç bir ürünü müşterilerimize servis etmeyiz. Biz de kalite,hijyen,ve lezzet olmazsa olmazımızdır.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

Fabrikamız‘da gıda mühendisleri kontrolünde en kaliteli ve yeni mahsul ürünleri kullanarak  sofranıza getirdiğimiz OSES markası Çiğ Köfteleri gönül rahatlığı ile   tüketebilirsiniz. Çiğ Köfte sağlığa uygun bir yiyecektir. Bizim kültürümüzde çok eskilere dayanan bir tarihi vardır.  En temel malzememiz hiç şüphe yok ki bulgurdur. OSES olarak biz bulgura lezzet katarak müşterilerimize servis ediyoruz.

Eskiden bizim gibi her yerde ulaşabileceğiniz satış noktaları yok iken belki evde bir çok zorluğa katlanarak günlerce yapılan hazırlıktan sonra ancak yapabildiğiniz Çiğ Köfte bugün her an size bir telefon kadar yakın mesafede bekliyor. Bizi aramanız halinde ne yakın zamanda damak zevkinize uygun OSES Çiğ Köfte adresinize gelir diyen Şaban Yaşar  herkesi OSES’e beklediğini ifade etti.

OSES Çiğ Köfte Nasıl sofralarınıza geliyor ?

OSES Çiğ Köfte, Adıyaman’a özgü özel formülüyle, el değmeden ve birinci sınıf kalitedeki malzemelerle üretilir.

Osman Yaşar’ın özel formülüyle hazırlanan OSES çiğ köfte, tam bir lezzet şölenidir.

Birçok farklı baharat, en kaliteli bulgur, salça ve taptaze yeşilliklerle hazırlanır. Et kullanılmadan üretilen OSES çiğ köfte, zengin besin değerlerine sahip içeriğiyle son derece sağlıklıdır.

Çiğ köftenin protein ve B1 vitaminleri açısından zengin olması sinir ve sindirim sisteminin düzenlenmesine de yardımcı olur.

Yapılan araştırmalara göre çiğ köftenin içerisinde kullanılan malzemelerin faydalarını sayacak olursak:

Esmer Bulgur : Çiğ köfte yapımında çoğunlukla kullanılan esmer bulgur özellikle B grubu vitaminler içermesi ve madensel tuzları bünyesinde saklaması nedeniyle çok değerli bir besin maddesidir. Bu bulgur ile yapılan çiğ köfte daha koyu renktedir. Köfte yoğurma işlemi daha hızlı ve daha kolaydır. Besin değeri yüksektir. Sindirimi kolaydır. Vücutta yağ toplanmasını engeller. Koles­terolün azalmasını sağlar ve kalp hastalıklarına ve kansere karşı koruyucu etkisi olduğu bilinen lignan maddesini içerir.

Kırmızı Biber : Kanseri, kalp hastalığını önlemek ve zehirli kimyasallardan kurtulmak için yardımcı olur.

 

Kimyon : İştah açar, hazımsızlığı giderir, mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler.

 

Nar Ekşisi : Şeker hastalığına iyi gelir, tansiyonu düzenler, enfeksiyonlara karşı vücudun direncini artırır.

 

Maydanoz : Demir deposudur, zayıflamaya yardımcı olur, kanı temizler, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.


Ceviz : Omega 3 ve omega 6 doymamış yağ asitleri içerdiğinden kanser ve kalp hastalıklarına karşı önem taşır. Ayrıca kolestrolü düşürür ve yaşlanmayı geciktirir.

 

Nane : Nefes almayı kolaylaştırır, astım, grip ve bronşite iyi gelir.

 

Sarımsak : Yüksek tansiyonu düşürür, iştah açar, solunum ve hazım sistemindeki mikropları öldürür, grip, tifo ve difteri gibi salgın hastalıklar sırasında faydalıdır.

OSES’te Çiğ Köfte alan Müşteriler ile konuştuk bakın neler dediler ?

Başakşehir Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatif Lisesi 3.sınıf öğrencisi Merve Safa Kale (17) şunları söyledi ”Çiğ Köftenin içinde ne olduğunu biliyoruz. Hamburger gibi aşırı kilo aldırmaz. Fiyatı uygun, besleyici ve bizim damağımıza uygun bir yiyecek.  Benim için Çiğ Köfte demek OSES’tir.İyi ki OSES var dedi.

Fatih Sultan Mehmet ilkokulu 1.Sınıf  öğrencisi Zeynep Çetinkaya (8) Oses Çiğ Köfte’yi   çok seviyorum. Anem ve babam bana 3.5 TL ye dürüm alıyorlar ben de yiyorum.OSES’i çok seviyorum dedi.

Yusuf Alagöz (13) öğrenci birkaç sene önce Çiğ Köfte ile aram çok yoktu.Ancak annem bana bir kere dürüm OSES aldı yedim ve çok beğendim. İçinde domates,salatalık ve göbek yeşillik olunca OSES muhteşem oluyor benim için OSES Hamburgerden daha iyi.

Hüseyin Avni Özkaya (45) şunları söylediOSES Etsiz Çiğ Köfte ile tanışmadan önce  ben Çiğ Köftenin bu kadar  yaygın bir şekilde tüketilen bir nimet olduğunu bilmezdim. Başakşehir 5 Etap’ta ikamet ediyorum.Bir çok yerde OSES’in tabelası dikkatimi çoktandır çekiyordu. Bugün içeri girip Çiğ Köfte alayım dedim tadımlık verdiler baya da hoşuma gitti. Bundan sonra en iyi müşterileri ben olacağım galiba.

Çiğ Köftenin Faydaları

Çiğ köfte, bizim milletimiz için oldukça geleneksel bir lezzettir. Acı sevenler için harika bir tattır hem kullanılan malzemeler itibari ile alçak gönüllü bir aperatif hem de faydalı bir yiyecektir.

Çiğ Köftenin Faydaları

.

o    Etsiz çiğ köftenin faydası, bulgurla yapılan bir lezzet olduğu için bulgurun tüm faydalarını içinde barındırır.

o    Bulgur, bilindiği üzere kilo almayı engelleyen fakat oldukça doyurucu ve besin öğelerine sahip bir gıdadır. Bulgur, pişirilemediği zamanlarda içindeki tüm doyurucu özelliği saklar ve sonuç olarak tüketen kişiye sürekli bir doygunluk hissi verir.

o    Kırmızı biberin verdiği faydadan dolayı ise; e ve c vitamini takviyesini yapar. Kolsterolü düşürücü bir etki gösterir. Fakat kolesterolü düşürüyor olması, hastaların sıklıkla tüketebileceği anlamını taşımaz.

o    Acı olması da kaçınılmazdır. Acı tüketmek kalp hastalıkları riskini oldukça aşağı seviyeler çeker.

o    Kırmızı biberin içerisinde bulunan maddeler; bağırsak kanseri riskini oldukça azaltır.

o    Etin verdiği ağırlığı ortan kaldırdığı gibi,  b12 vitamini ihtiyacını da karşılar.

o    Çiğ köfte, içerisinde barındırdığı ceviz ile oldukça yararlı sonuçları ortaya koymaktadır.

Çiğ Köfte Nasıl Yapılır ?

 

Siz Çiğ Köfte yapmak gibi zahmetli bir işe girişmezseniz de olur. Çünkü  600’e yakın şubesi ile OSES en lezzetli ve kaliteli Çiğ Köfteyi her şubesinde size aynı damak zevkinde sunmak için gece gündüz çalışıyor.Yapacağınız tek şey;

 

Başakşehir 5.Etap'ta bulunan Başak Center ‘da ki OSES’i 0212-487 25 89 numaralı telefondan aramanız halinde ;

 

5.Etap’ta Başak Center Altı

4.Etap’a Piramit Çarşı’da

4.Etap ARC Çarşı’da

5.Etap Baş Çarşı’da

Bahçetepe’de Uşubat Caddesinde

2.Etap’ta Mavera Evleri Altında  hizmet veren şubeler size anında hizmet vermeye hazır olacaktır..

 

Bütün bu şubelerde sipariş vermek için sadece 0212-487 25 89 numaralı telefonu aramız halinde motor ve araçlı kuryeleri ile en kısa sürede siparişiniz adresiniz teslim edilir.

 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

Editör: TE Bilisim