İstanbul Başakşehir’de verem olduğu belirlenen kurbanlık hayvan, sağlık ekiplerini alarma geçirdi. Kurbanın eti dağıtılmadan imha edilirken, 4 hissedar belediyeyi şikayete hazırlanıyor. Kurban sahipleri, "Eğer verem başka hayvanlara bulaştıysa ve bu hastalıklı etler dağıtıldıysa çok ciddi bir sağlık tehdidi var demektir" şeklinde konuştu.

Sabah gazetesinden Osman Asiltürk'ün haberine göre, İstanbul Başakşehir'de Doktor Taylan G.'nin de aralarında olduğu 4 hissedar, Kurban Bayramı için İstanbul'daki bir çiftlikten büyükbaş hayvan satın aldı. Grup, hayvanı Başakşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği kesim yerine getirdi.
 
İç organlarında kistler görüldü

Kesilen kurban parçalanırken, Taylan G. hayvanın iç organlarında anormal kistler gördü. Şüphelenen doktor, hayvanın ciğerlerini yakından incelediğinde verem teşhis etti.

Ciddi sağlık riski

Hemen kasabın parçalama işlemini durduran Taylan G., hayvanın bulaşıcı hastalıklı olduğunu herkesin elini çekmesini istedi. Kesim yerine belediye görevlileri ve belediye veterineri çağrıldı. Veteriner, kurbanlığı inceledi ve veremi teşhis etti. Ardından da kurbana dokunan herkesin ellerini yıkaması ve kurbanın derhal gömülerek imha edilmesi gerektiğini söyledi.

İddiaya göre, belediye görevlileri tutanak tutmaya yanaşmayınca hissedarlar olay yerine avukatlarını çağırdı. Yapılanın suç olduğunu ve suç duyurusunda bulunacaklarını belirten kurban sahipleri, "Eğer verem başka hayvanlara bulaştıysa ve bu hastalıklı etler dağıtıldıysa çok ciddi bir sağlık tehdidi var demektir" şeklinde konuştu.

CHP Başakşehir İlçe başkanı Özgür Karabat İse Şunları söyledi

Belediye bu tip alanlarla ilgili  güvenliği  almak zorunda olduğu gibi sıhhi tedbirleride almakla mükelleftir. Bu olayda belediye, eğer sıhhi kontrolleri yetkili  veterinerce yapılmamış hayvan varsa kontrolünü yapmak zorundadır. Yapılmış olanların ise yetkili kurum yada kişi tarafından  yapıldığını kontrol etmek durumundadır. Burda belediyenin ilgili Müdürlüğü nun ciddi bir ihmali bulunuyor. Yurttaş sağlığı herseyden önemlidir. Belediyeden daha kapsamlı bir açıklama  bekliyoruz diyen CHP Başakşehir ilçe başkanı Özgür Karabat bu olay savsaklanmayacak derecede ciddi ve önemli bir olaydır biz peşini bırakmayacağız" dedi.

İstanbul'un en Modern Kurban kesim ve satış yerinde bu ihmal nasıl olur 

Başakşehir Kurban Satış ve kesim yerinde kurbanlık alan ve kesen binlerce kişi acaba bizim kurbanlıkta da bu tür bir hastalık varmıydı teleşı ile huzursuzluk içinde Belediyeden bir açıklama bekliyorlar.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)




Editör: TE Bilisim