Karaca 1 Kasım  2015 ’da Ak parti tek başına iktidar olacak dedi   

Bayramlaşma konuşması dernek başkanı Erdal Tunç ‘un açılış konuşması ile başladı. Başkan Tunç kendilerini ziyaret eden Ak Parti İstanbul  3.Bölge Milletvekili ve adayı Harun Karaca ve Resul Kurt’a teşekkür etti. Daha sonra vekil adayı Kurt bir konuşma yaptı. Akabinde Harun Karaca şunları söyledi “Öncelikle hepinizin mübarek Kurban bayramını en kalbi duygularımla kutlarım.Hepinizin bildiği gibi bizim kurucu genel başkanımız rol yapmıyor.Sevmesi de kızması da sahici. Halkımız bunu çok iyi biliyor ve farkında. Devlet olarak barış sürecinde şefkat elimizi göstermeye çalıştık. Bazı terör örgütleri bunu bir zaaf olarak algılamış olabilir.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Ancak biz barışa tam 3 sene şans verdik. Ama baktık ki bunun kıymetini ve anlamını kavramayanlar var.Biz de bu sefer devletin sert yumruğunu ortaya koyduk. 20 Temmuz’da bu yana devletin birlik ve bütünlüğüne kast eden 2000 dolayında terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi silahlarını betona göreme kadar bu mücadele devam edecek. Devlet yönetimi boşluk kabul etmez.Bakınız Belediye yönetimlerinde başkanlık oluyor da neden ülke yönetiminde başkanlık olmasın. Gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkmak için daha seri  bir şekilde hareket kabiliyeti olan başkanlık sistemi ülkemiz içi n daha uygun ama biz bunu anlatamadık”
dedi.

Bir katılımcının neden MHP ile koalisyon yapmadınız sorusuna ise Karaca şu şekilde cevap verdi “  MHP lideri daha seçimin akşamında kendi yapacağı çalışmadan ziyade diğer partilerin ne yapacağını söylemeye başladı. Bahçeli yaptığı konuşmalar ile sanki ben muhalefete razıyım dercesine hiçbir şekilde yaklaşım göstermedi. Öne sürdüğü dört şarttan birisi de dört bakan yargılansın şeklinde idi. Allah aşkına bunun yerine koalisyon protokolümü ? Zaten mecliste olan vekiller istedikleri zaman verecekleri dilekçe ile bu konuda çalışma başlatma imkanı var iken bunu  bir şart olarak öne sürmek bile iyi niyet olmadığını gösteriyor dedi. Karaca konuşmasını Ak parti’den önce 3.500 Köyden 1 milyon kişiye köyünüzü terk edin dendi. Biz eskiden yapılan bir çok hata ve yanlışı telefi etmek adına elimizden geleni yaptık. Bizim parti olarak içimiz ne ise dışımız da odur. Bazıları Ak parti 7 Haziran 2015 seçiminden sonra  Barış sürecini bozdu iddiasında bulunuyor. Hepiniz biliyorsunuz ki barış sürecini başlatmak için kimse bizi zorlamadı. Biz bunu ülkenin menfaat,ine gördüğümüz için başlattık. Bir çok risk alarak başlattığımız bir süreci her şey doğru ve düzgün gidiyordu bizim  sadece bunu seçim sonuçlarına göre bozduğumuzu iddia etmek kesinlikle doğru ve adil değildir  dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim