Okurlarımız ve izleyenlerimize Kampüs müdürü olarak Anasınıfı, ,İlkokul, ortaokul hakkında biraz bilgi verirmisiniz?

İlkokulumuz ve ana  okulumuz aynı kategori de düşünülüyor Her sınıfta öğrencilerimiz için belli yerlerimiz var. Tahminen 18-20 kişilik sınıflar düzenliyoruz. Ortaokulumuzda da yine aynı şekilde 18-20 kişilik sınıflar olacak. Yeni bir coşku ile, yeni bir konsept ile göreve başlamak çok keyif verici. Çok güzel bir duygu.

İstanbul Times Haber Merkezi /Kadir Karaka
Yılların deneyimli müdürüyüm. Dolayısı ile okuluma, öğrencilerime iyi şeyler katacağıma inanıyorum. Çok güçlü bir kadro ile başlıyoruz. Uzun yılların bana verdiği bilgi ve birikimi kadro ile paylaşıp ekip çalışması ile zaten güçlü bir tempo ile iyi bir geleceğe adım atacağımıza inanıyorum.

Peki yeni açılan bir kampüs olması dolayısı ile teknolojiyi nasıl kullanacaksınız?

Biz akıllı tahtalar ile eğitim yapacağız. Ama en önemlisi akıllı tahtaların olması değil; akıllı öğretmenlerimiz olmazsa olmazımızdır. . Onun dışında zaten çeşitli yayınevleri ve gruplar ile anlaşmalarımız var. Öğretmenlerimize de bu konuda donanımlı bir geri dönüş sağlayacağız. Öğretmenlerimiz hem akıllı tahtalar ile hem de bizim bilime verdiğimiz önemi hatırlatacak laboratuar çalışmaları ile bilgisayar destekli olarak takviyede bulunulacaktır.

Kayıtlar ile alakalı bilgi alabilir miyiz ?

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı kayıtlarımız devam etmektedir. Ücretlerimiz ağustos ayına kadar erken kayıt kapsamında yüzde yirmi indirimliydi.

Eğitim kadromuz gayet iyi. Bu da kayıtlarda bize çok olumlu olarak yansıdı. Kayıt sayımız çok iyi bir şekilde hedeflediğimiz sayılara yaklaştı. Bundan sonra artık yüzde yirmilik indirimimiz bitiyor. Normal kayıt rakamlarımıza geri dönüyoruz. Taleplerimiz çok iyi. Okulumuzun yerinin lokasyonu kayda değerdir. Bakırköy çevresinde bu donanıma sahip bir okulun bulunması bizim için olumlu bir geri dönüş getirdi.

Bugüne kadar aldığımız kayıtlarda ve velilerimizden hep olumlu geri dönüşler duydum. Buda bizi mutlu etti.

Tabiki yeni açıldığımız için bazı acabalar vardır ama şu da bir gerçek ki biz bu yıl emekleyerek de olsa adım atmayı ve ayakta kalmayı öğreneceğiz. Eğer TEOG sınavında da başarımızı gösterebilirsek gerçekten de hakettiğimiz yere geleceğimizi düşünüyorum.

Peki bir eğitimci gözü ile Çapa Bilim kolejlerini diğer eğitim kurumlarından ayıran özellikler nelerdir?

Tabii ki eğitim kurumlarının hemen hepsinde belli seviyelerde eğitim verildiğine inanıyorum. Ama biz Çapa Bilim Koleji olarak öncelikle uluslararası eğitimlere çok sıcak bakıyoruz. Dünyadaki gelişmeleri ve bilimsel çalışmaları yakından takip eden, ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören öncü bir eğitim kurucusu olacağız.

Bu bağlamda akademik, eğitim, araştırma ve geliştirme çalışmalarını sistemli , sürekli ve organize bir yapıda yürütmeyi hedefliyoruz.Bu on beş günlük süreçte öğretmelerimize bu konuda çeşitli mesleki eğitim programları uygulayacağız.Yabancı dil eğitimi en çok  önem verdiğimiz bir süreçtir.

Bu amaçla  İngilizce dersi için  haftada 12 saatlik proğram  uygulayacağız.Bu konuda   yabancı okullarla da işbirliği içindeyiz. Geleceğe dönük yabancı dil konusunda güçlü ve sağlam adımlar atmak hedeflerimiz arasındadır. 12 saatlik bir eğitim vereceğiz. İngilizcenin yanı sıra  ikinci yabancı dil olarak hem İspanyolca hem Almancayı’ da vereceğiz… bununla birlikte yabancı dil konusunda çok yüksek seviyede adımlar atacağımıza inanıyorum….


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim