Mimar Hacıalioğlu’ Başkan Kerimoğlu’nun yüzüne karşı sen yalancısın dedi

İstanbul Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi Genel Sekreteri mimar Ali Hacıalioğlu Bakırköy Belediye Başkanı Dr.Bülent Kereimoğlu’nun yüzüne karşı “sen yalancısın” Bakırköy’e verdiğin bütün imarlardan çıkan hafriyatı Çamur yapsan ve mimarlar odasına atsan o çamur bize bulaşmaz. Sen önce dürüst ol çıkışı karşısında  Kerimoğlu ‘da sert açıklamalar yaparak senin eşinde İBB meclisinde benle uğraşıyor siyasi beklentin için beni yıpratmaya çalışma dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber  / Hüseyin Çetiner 


Dernek Başkanı Prof.Dr.Ayfer Kaynar rant hırsı inşaat yapanların  gözünü bürümüş iddiasında bulundu

Ahmet Çetinsaya ve eski Bakırköy Belediye başkanı Naci Ekşi ve eski bir CHP meclis üyesinin Ataköy 1.Kısmı ranta açmak için ciddi bir çalışmanın içinde olduğunu ifade eden Prof.Kaynar biz hiçbir siyasi görüşün temsilci olmak istemiyoruz. Bizim amacımız sadece topraklarımızı korumaktır.Ataköy Sahilinin imara açılmaması adına baş vurmadığımız yer kalmadı. Yargı defalarca bizi haklı buldu ama inşaatlarda buna rağmen yapıldı. Biz sonuna kadar yapılanın yanlış olduğunu haykıracağız ve burası yeniden halkın ortak alanı olana kadar çalışacağız dedi.

İstanbul Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi Genel Sekreteri  mimar Ali Hacıalioğlu ise Bakırköy Belediye başkanının yüzüne karşı sen yalancısın dedi

Dernek Başkanı Ayfer Kaynar ilk önce kendisi açılış konuşması yaptı. Daha sonra Bakırköy Belediye başkanı Dr.Bülent Kerimoğlu’na söz verdi. Kerimoğlu Ataköy sahilinde yapılan hiçbir binayı onaylamadığını ifade ederek bunlara karşı ciddi     mücadeleler verdiğini hatta Kuzu Group’un hem Kurum olarak belediyeye hem de şahıs olarak kendi lehine bir çok davalar açtığını ifade ederek ben panelistleri dinleyeyim daha sonra soru cevap kısmında konuşurum diyerek konuşmasını tamamladı. Moderatör ilk sözü mimar Ali Hacıalioğlu’na verdi.

İşte Hacıalioğlu’nun andreanlini yüksek sözleri;

“Yeni yasaya göre belediyeler bir yerin ruhsatını vermezse bakanlığın beli bir süre sonra izin verdiği doğru. Bakırköy belediyesi sadece harç alabilmek için kamu yararı yoktur ve bu binalar halkın yaşamını tehlikeye atıyor deyip ruhsat izni vermeseydi yargı önünde daha güçlü bir savunma yapılabilirdi. 

Hem ruhsatını imzalayacaksınız hem de ben bu binalar ile mücadele ediyorum diyeceksiniz diyerek Bakırköy Belediye başkanı Dr.Bülent Kerimoğlu’nun yüzüne bakarak siz yalan söylüyorsunuz. Geçen sene Şubat ayında Haber Türk Gazetesine verdiğiniz beyanatta Ataköy 1.kısmın imarlarını yapıp bakanlığa gönderdiğinizi  söylediğiniz halde daha sonra böyle bir çalışma  yapmadığınız oryaya çıktı diyerek sert tepki gösterdi.

Hacıalioğlu, Kerimoğlu’nun eşinizde İBB  ‘de benle uğraşarak yıpratmaya çalışıyor demesinden sonra Hacıalioğlu burada eşimin İBB meclisinde yaptığı  konuşmayı öne sürerek yaptığım konuşmanın etkisini azaltmaya çalışması ucuz bir savunmadır dedi. 

Mimar Hacıalioğlu, konuşmasında, Kerimoğlu Bakırköy’de verdiği bütün imarlardan çıkan hafriyatı çamur yapsa ve genel sekreteri olduğum İstanbul Mimarlar odasına atsa o çamur bize bulaşmaz. Başkan kim isterse hemen bilgi veriyoruz dedi. Bakınız bırakın sade bir vatandaşı mimalar odası olarak Ağaoğlu’nun Bakırköy 46 Projesi için daha açmıştık. Bir sürü sorun vardı. Şu an projenin adını Central Park yaparak yeniden inşaata başladılar. Biz de dava açabilmek için ilçe belediyesi olan Bakırköy ‘e tam 43 gün önce dilekçe yazıp verdik. Bakınız tam 43 gündür burası ile alakalı bize ne tür bir işlem yaptıklarını yazılı olarak vermediler.

İşte başkan laf olsun diye herkese bilgi  veriyoruz diyor neden bizim yazımıza 43 gündür cevap vermiyorlar diyerek tepkisini ortaya koydu. Hacıalioğlu Bakırköy halkının Kerimoğlu’na güveni olmadığı için  bu seminere gelmedi. Dernek olarak belediyenin ismini vermeseydiniz daha çok kişi bu seminere katılırdı dedi.

Jeoloji Profesörü Ali Elmas Ataköy Sahilinde yapılan ve yapılacak olan bütün inşaatlar kıyı kanununa aykırıdır dedi

Harita  ve belgeler üzerinde yaptığı sunumda Yazıcı oğlu,Kuzu Gruop ve diğer bütün inşaatların yapılabilmesi için uydurma raporlar ve belgeler ile kıyı kanununa muhalefet edildiğini iddia eden Prof.Elmas  bu binaların yapılması  için ortaya koyulan çizimler,ve verilen raporların tamamı bilimsel veriler ile uyuşmuyor. Herkes rant için kendi işine gelen çalışmaları yapmış.  Herkesle ve her yerde tartışmaya hazırım ve bu binaların tamamı kıyı  kanununa aykırıdır. Bunlar yıkılıp burası yeniden  halka açılmalıdır dedi.

Gazeteci Ömer Erbil ‘de Ataköy Sahilinde sadece Bakırköy Belediyesini görüp diğer sorumluları görmemek adil olmaz dedi. Daha önce görev yaptığı Radikal gazetesinde halkın yaşamını tehlikeye atan bir çok proje ile alakalı haberler yaptığını ifade ederek son yıllarda sahillere ve tarihi yerlere yapılan binaları eleştirdiği gibi Ataköy Sahilinde de yapılan  binalar içinde yaptığı haberler ile alakalı önlerine serilen her teklife hayır dediğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

Ortam  gerildi ve mikrofonların sesi kesildi        

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu  ve teknikten sorumlu başkan yardımcısı mimar Ali Hacıalioğlu’nun çıkışları karşısında iyice sinirlenerek Esenyurt ,Başakşehir ve diğer bir çok ilçede ayda 500 -600 civarında imar verilirken Bakırköy’de sadece  5 -6 tane veriliyor. Aldığımız Emlak vergileri ve diğer gelirlerimiz ile Mart ve Nisan ayında personel maaşlarını ödeyemedik.

Sendikaya eylem yapıp bizi rencide etmeyin diye ricada bulunduk. Biz imar ve inşaat ruhsatı vermeseydik hem neden vermedik diye hakkımızda dava açılırdı hem de almamız gereken  harçları alamayacaktık çıkışı ile kendilerini savunmaya çalıştılar.

Başkan Kerimoğlu  ve teknik başkan yardımcısı Hacıalioğlu’nun iddia ettiği suçlamalarına cevap verdikten sonra salonu terk ederek ayrıldı. Başkan salonu terk ederken belediyeye ait olan kültür merkezindeki reji odasından mikrofonların sesi kesildi.

Başkan ve ekibi salonu terk ettikten sonra Mimar Hacıalioğlu Katılımcılara benim maddi menfaat için kimseye eğildiğimi kimse gösteremez. Başkan eşimin İBB meclisinde  yaptığı konuşmaları buraya getirerek benim söylediğim şeyleri hafifletmeye çalışıyor diyerek Ataköy sahilinde imzası olan herkes halka ve tarihe nasıl  hesap verecek onu düşünsün.

Burada yapılan binalar Turizm odaklı ticari yapı olarak yapılıyor.Bakalım belediye buralara nasıl iskan verecek. Konut mu yoksa motel iskanımı  verecek çok merak ediyorum dedi.

Seminere katılan herkes  Mimar Ali Hacıalioğlu’nun çıkışlarında haklı olduğunu ifade ederek daha planlı ve projeli şekilde halk dayanışması yaparak Ataköy ve sahili korumak için 5 Haziran Çevre  gününde büyük bir eylem yapmak üzere  planlar üzerinde çalışalım şeklinde sözleştiler.

Kaynak: İstanbul  Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim