Haber ihbar hattımıza her gün çirkin binalar ile alakalı sayısız  şikayet geliyor

Son yıllardır rant odaklı yapılan bir çok proje nerede bir arsa varsa hemen üstüne bina yapılarak gelir elde etmenin dışında hiçbir toplumsal fayda düşünülmeden imara açılması İstanbul’da yaşamı daha da zora sokuyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Yol aynı ama ha bire yeni bina yapılıyor

Basit bir çevre ve şehircilik kuralıdır. Yapılan her binanın çevreye vereceği alt yapı ve üst yapı yani trafik  sirkülasyonu hesaba katılarak yoğunluk verilmesi gerekir. Her ne hikmetse son yıllarda şehircilik ve çevre konusu hesaba katılmadan ha bire bina yapımına uygun olmayan yerlerde bile izin veriliyor.

Aşçıoğlu’na çevreyi katleden bu fıçı binalar için  açıklamanız olacak mı dedik 2 gün düşündüler sonra hayır açıklamamız yok dediler

Yenibosnayı felç eden bu binalar için yapımcı firma olan Aşçıoğlu yetkilileri ile temasa geçerek  üst yapı da hiçbir değişiklik olmadan on binlerce metre kare inşaat yaparak  halkın seyahat özgürlüğünü kısıtladınız buna karşı ne diyeceksiniz diye sorduk. Ancak verecekleri cevaplar olmadığını yazılı olarak itiraf ettiler.

Her gün bu güzergahı defalarca kullanan bir yayın grubu olarak biz hakkımızı helal etmiyoruz

İşimiz gereği Aşçıoğlu’nun Yenibosna’da yaptığı binaların oluşturacağı ek trafik sıkışıklığından dolayı evimize ve işimize daha geç ulaşmış olacağız. Bizim gibi milyonlarca kişi bu güzergahı kullanıyor. Zaten çok sıkışık olan bir bölgede yola sıfır inşaat izinleri verilerek trafik iyice keşmekeş hale gelecek.

Bu binalara hangi gerekçe ile izin verildiğini kamuoyu adına öğrenmek isteriz.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim