Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı 8. Barikat Film Festivali’nin açılış töreni Engelliler Sarayı’nda düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engelliler, Festival Başkanı Hüseyin Nacar engelli yakınları ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Kaymakamı Eldivan yaptığı açılış konuşmasında “Her insan potansiyel bir engellidir. Bugün sağlıklıyız ama yarın ne olacağımızı Allah bilir. Onun için hiç kimse ben bugün sağlıklıyım deyip yarını düşünmemezlik yapmasın. Allah’a hamd olsun engellilerimizin önündeki engeller artık kalkmış durumda. Her zaman sizin yanınızda olacağız” dedi.

“Engelli kardeşlerimize acıma duygusuyla yaklaşmamak lazım”

Başkan Çağırıcı ise “Engelli kardeşlerimize acıma duygusuyla yaklaşmamak lazım. Bizim gibi onları da Allah yarattı ve bizim sahip olduğumuz hakların hepsine onlar da sahip olmalı onların da sahip olduğu hakların iadesi noktasında çaba sarf etmemiz lazım. Bugün Bağcılar başta olmak üzere hiçbir yerde engelli kardeşimiz evinde hapis değil. Engellilere yönelik çok önemli projelerimiz ve çalışmalarımız oluyor. Barikat Film Festivali kapsamında da önemli etkinlikler yapacağız. Umuyoruz ki festivalde verdiğimiz mesaj sınırlarımızı aşıp uluslararası platformlara ulaşacak. Bu vesileyle festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu farkındalık toplumda çok iyi yerlere taşınır” şeklinde konuştu.

“Görmek güzel bir şeymiş”

Protokol konuşmaların ardından engelsiz vatandaşlar da siyah bantları gözlerine takarak görme engellilerle aynı duruma geldiler. Ardından da hep beraber görmeden “Oz Büyücüsü” isimli sinema filmini sesli ve betimlemeli olarak izledi. Film sayesinde katılımcılar görme engellilerin yaşadıklarını kısa bir sürede olsa hissetmiş oldu.

Filmin ardından göz bandını çıkaran Eldivan “Görmek güzel bir şeymiş” şeklinde Çağırıcı ise “Sahip olduğumuz imkanlar için Allah’a ne kadar şükretsek azdır” şeklinde yorum yaptı.

İkinci gün Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda defile düzenlenecek. Üçüncü gün Mecidiyeköy’den 1000 kişilik bir bisiklet grubu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde bisiklet turunun ardından balon patlatarak barikatları kaldıracak. Son gün Görme Engelli Milli Takımı ile eski A Milli Takımı oyuncuları arasında futbol maçından sonra Çisem ve Mümin Sarıkaya’nın vereceği konser düzenlenecek. Festival boyunca Engelliler Sarayı’nda film gösterimleri olacak.

Editör: TE Bilisim