Türkiye Epilepsi ile Savaş Derneği ve Avcılar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 11 Şubat Dünya Epilepsi Günü’nde epilepsi hastalığına sahip bireylerinin, sosyal, ekonomik ve toplumsal hayata katılımını kolaylaştırmak ve epilepsi konusunda farkındalık yaratmak için düzenlenen seminerde vatandaşlara epilepsi ile ilgili genel bilgiler verildi. Ayrıca epilepsinin nedenleri ve çeşitleri, belirtileri, kriz anında neler yapılıp neler yapılmayacağı gibi önemli noktalar da anlatıldı.

Nörolog Dr. Mehmet Mustafa Ufacık, Psikiyatrist Mehtap Sarıoğlu ve Psikolog Nebil Özyiğit’in konuşmacı olarak yer aldığı seminere Avcılarlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Epilepsi, sinir hücrelerinde geçici olarak meydana gelen anormal elektriksel aktiviteler sonucu beynin normal aktivitesinin bozulması ile oluşan klinik bir durumdur. Halk arasında “Sara Hastalığı” olarak da bilinen epilepsi, kendini nöbetler-krizler ile göstermektedir. Epileptik nöbet gerçekleştiğinde hastada gelip geçici bilinç kaybı veya farklı özelliklerde belirtiler olmaktadır.

Editör: TE Bilisim