Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından “Doğanın doktoru sensin, atıkları geri dönüştürmeye ne dersin?” sloganıyla ilçe genelinde tüm okullarda başlatılan çevre ve geri dönüşüm eğitimleri kapsamında Cihangir İlköğretim Okulunda öğrencilerine yönelik eğitim programı düzenlendi.

İstanbul Times Haber Merkezi


Çevre bilincini geliştirmek ve geri dönüşüm konusunda duyarlılığı artırmak için düzenlenen eğitim programına katılan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, kağıt, şişe, cam veya metalin yanı sıra çevreye ciddi zararlar veren atık pil ve yağların da belediye olarak topladıklarını dile getirerek, öğrencilerden hem çevreyi hem de sağlıklarını korumaları için bu tür atıkları ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırmalarını istedi.

Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün Cihangir İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik düzenlediği programda, konusunda uzman eğitimciler tarafından, öğrencilerin çevre bilinci ve geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesi ve alışkanlık kazandırılması amacıyla, materyaller ve videolar eşliğinde eğitim verildi.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli eğitim sonrası yaptığı açıklamada; “Sosyal Belediyeciliğimizin standartlarından biri olan “Çevre Dostu” belediyeciliğimiz gereği, gelecek nesillere sağlıklı bir dünya ve yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla bu tür çalışmalarımız devam edecek. Doğayı korumak, çevre sorunlarının çözümü için çalışmak, gelecek nesillere daha iyi bir yaşam sağlayabilmek, tüm insanlığın en önemli görevlerinden biridir” dedi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)








Editör: TE Bilisim