Avcılar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, sanatın sanatla yaşatıldığı Avcılar Kültür Sanat Parkı’nda, “Grup Mektup”  verdiği mini konserde türkülerini söylerken, diğer sanat dallarında (resim, röfle, kurdele nakış) sunumlar yapıldı. Avcılar’ın bir kültür ve sanat şehri olduğunu belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak,  Avcılar’da türküler söylenmeye devam edecek dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Avcılar’da Türküler Söylenmeye Devam Edecek

Düzenlenen etkinliğe katılan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Avcılar’da sokak sanatını kurumsallaştırdıklarını belirterek, “Geçen hafta sokakta türkülerini söylerken şiddetli tepkiyle karşılaşan “Grup Mektup”un yanındayız. Avcılar’da sokak sanatını kurumsallaştırdık. Avcılar’da türküler söylenmeye devam edecek. Türk edebiyatı ve sanatının önemli isimlerinin ölümsüzleştirildiği Kültür Sanat Parkı’mızda, sokak müzisyenlerimiz için kalıcı bir sahnemiz var artık. Sanatını icra etmek isteyen herkes sanatını özgürce bu platformda bizlere sunacak. ‘Grup Mektup’un mini konseri öncesi sanatın pek çok alanında sergilenen eserlerde emeği geçen herkese ve Grup Mektup’a teşekkür ediyorum. ” dedi.

“Kültür ve Sanat Şehri” Avcılar

Konuşmasının devamında Avcılar’ın bir “Kültür ve Sanat Şehri” olduğunu belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, “Sanatın toplum mühendisliğindeki önemine inanan belediyecilik anlayışımızla göreve geldiğimizin ilk ayında, Nisan 2014’de Orkestra Müdürlüğü’nü kurarak, Türkiye’nin tek ilçe belediye konservatuarı olan Avcılar Belediye Konservatuarını açtık. ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur” diyen Mustafa Kemal’in izinden giderek Avcılar’da sanatı kurumsallaştırdık ve akademileştirdik.  Konservatuarımız müzik, tiyatro ve halk dansları branşlarında uzman eğitim kadrosuyla hizmet vermektedir. Konservatuarımızın ‘Binbir Çiçek Kadın Korusu’ projesi ile kadınlarımız kadına yönelik şiddet için türkülerini söylemiş, Çanakkale’de şehitlerimize ağıtlar yakmışlardır. Biz her zaman Avcılar’da türkü söylemeye, sanat ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak konuşmasının ardından, bir süre önce Avcılar’da provoke bir saldırıya uğrayan “Grup Mektup”a Atatürk heykelciği verdi.

Deniz Dağhan, Mesut Patak ve Özcan Aslan’dan oluşan “Grup Mektup” mini bir konser verdi. Grubun söylediği şarkılara eşlik eden katılımcılar, alkışlarla “Grup Mektup”a destek oldular.

 Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim