O ZAMANLARDAN BELLİYMİŞ TEKNOLOJİNİN HALİ...

Facebook'tan 400 yıl önce, Almanya'da bir üniversitenin öğrencilerinin Arkadaşlık Kitabı adı altında bir sosyal ağları vardı. Yeni birisiyle tanıştıklarında, kişiyi hakkında bir çizim ya da sözle birlikte bu kitaba kaydediyorlardı.

18. yüzyılda insanlar dünyaya Instagram'ın gerçek filtreleriyle bakıyorlardı. The Claude Glass adı verilen bu karartılmış ayna, tıpkı manzara tabloları gibi, ortamı daha yumuşak ve sıcak renklerle gösteriyordu.

İngiliz aristokratlar, Snapchat'ten 250 yıl önce gizlice mesajlaşıyorlardı. Lady Grosvenor ve sevgilisi, aşk mektuplarını görünmez mürekkeple ve okuduktan sonra yakmak gibi katı kurallarla yazıyorlardı. Ama işe yaramadı, mektuplar ele geçirildi ve büyük bir skandala sebep oldu.

Rembrandt, selfie çılgınlığı başlamadan çok önce kendi portrelerini yapıyordu. 17. yüzyılda yaşamış olan Hollandalı ressamın 100'e yakın kendi portresini çizdiği tablosu var.

19. yüzyılda insanlar GIFlere bayılıyorlardı.

Sevimli açıklamalarla birlikte verilen kedi resimleri, o zamanlarda da çok popülerdi.

Yüz ifadeleri ilk kez 1881 yılında kullanıldı.

Bekar insanlar, Tinder'dan önce de kendilerine aşk arıyorlardı. Tabii bambaşka bir yöntemle.. 19. yüzyılda Victorya interneti olarak da bilinen telgraf yöntemiyle insanlar, hayatının aşkını arıyorlardı.

iPad'den 2000 yıl önce Eski Yunanlar tabletler kullanıyorlardı. Balmumu tabletler, antik dünyanın en popüler mobil araçlarıydı. Ticaretten tutun da, gazete okumaya kadar çoğu şey bu tabletler aracılığıyla gerçekleşiyordu.