At İzi İt İzine Ne Kadar Karıştı ?

Kulislerde çok yakın bir zamanda Milliyetçi Demokrasi Partisi veya Demokrat Parti adı ile daha önce siyasette aktif olanların bir ar aya gelerek parti kuracağı kulislerde konuşulur oldu.

Peki adı geçen bu eski siyasiler kim derseniz de şu isimler konuşuluyor, Meral Akşener, Mustafa Sarıgül, Abdullatif Şener, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Mansur Yavaş, Abdullah Gül , Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere çok sayıda isim geçiyor.

Peki neden yeni bir partiye ihtiyaç duyuluyor ?

Hangi görüşe mensup olursa olsun toplumun  % 99’unun  15 Temmuz darbe girişimine daha doğrusu Türkiye’yi işgal projesine karşı olduğunda şüphe yok. Ancak FETÖ mensubu veya yakınlığı nedeni ile sadece alt kademedeki memurların soruşturmalara maruz kalması, arkadaşları içinde  kukalarına eğilerek hemen buradan ayrılın denilerek haklarında başlatılan takibat nedeni ile direk olarak 150 bin bunların sirayet edeceği etki alanı olarak da en az 1.5 milyon seçmenin memnuniyetsizliğini hesaba katan iç ve dış fırsatçılar acaba yeni bir parti kursak iktidar değişikliği yapabilir miyiz hesabına düştüler.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
Burada Ak Parti’nin Eksiklikleri Çok Önemli

Kısa bir süre önce yanıma bir memur geldi. Şu an tutuklu olan bir polis memuru ile alakalı bir şey anlatı eğer bu olay doğru ise vay halimize diyesim geliyor. 

Olay şöyle, Adı ben de saklı bir  Cumhuriyet Savcısı bir zaman önce Tevhid Selam soruşturması kapsamında dinleme için izin veriyor Poliste dinleme yapmış ama daha sonra bu polis kanunsuz  dinle me yaptı diye tutuklanıyor. Polis’te haklı olarak savcıya sizin verdiğiniz emri yerine getirdim demiş ama 
Ne yazık ki sesini kimseye duyuramamış ve halen içerde yatıyormuş.

Görevden Alınma Mağduriyetleri Gerçek Darbecilerin Alacağı Cezayı Azaltabilir mi ? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bu konuda rahatsızlığını ifade etmek için AT İZİ İT İZİNE karıştırılıyor diyerek sadece gerçek suçluların mağdur olmasını diğer masumların mağdur edilmemesi gerektiğini ima etmesinden sonra işler biraz yavaşladı ama her gün b konu  ile alakalı çok acı olaylar ve tamiri imkansız travmalar duyuyoruz. Düşünsenize on yıllarca aynı bardakta çay içtiğiniz memur arkadaşınızın yanında 241 vatandaşımızı hunharca şehit eden darbecilere DESTEK verdiğiniz iddiası ile işten el çektirildiniz deniliyor. 

Bırakın bu işin ekonomik yanını toplumun darbecilere NEFRETLE baktığı bir ortamda onlara destek veren sıfatı ile sizin işinizden alınmanızın yaratacağı tramvayı düşünün lütfen. 

Üst katmanlara dokunmayıp sadece alt kademede 100 bin Memuru görevden almakla bu iş çözülemez  

Mağdur edilen her birey için en az 10 tane gönlü kırık insan düşünmek zorundasınız. Hal böyle olunca da  bu mağduriyetler halkın üstüne kurşun ve bomba yağdıran darbecilerinde masum görülebileceği endişesi toplunda hakim olabilir. Memur dershanede okumuş,  Sendikasına üye olmuş, Bank Asyaya para yatırması bir kişinin suçlu olduğunu göstermez. Bu ülke kanun ve yasalar ile kurulmuş her oluşum legaldir ve vatandaş istediği oluşum ile iletişim halinde olabilir.

Bundan dolayı kimse suçlu sayılamaz.  17-25 ten sonra toplu para yatırdın bu senin suçlu olman için yeterli denilmesi hukuk ve kanun devletinden Polis devletini gidişi hızlandırır.  

Eğer banka 17-25 Aralık’tan sonra İllegal duruma gelmişse neden devlet olarak kapısına kilit vurmadın denilmez mi ?  

Eğer 17-25 den sonra Bank Asya’ya toplu para yatırmak tek başına bir kişinin görevden alınmasını gerektiriyorsa bu bankayı kapatmayın  para yatırılmasına müsaade eden yetkililer de daha çok paranın yatmasına göz yumdukları için neden görevlerinden alınmıyorlar peki ?
Peygamber efendimiz bir hadisinde BİR SAAT ADALETLE HÜKMETMEK bin yıl ibadet yapmakla eş değerdir derken ADELETİN ne kadar mühim bir konu olduğunu vurguluyordu.

Hep söyledim yine söylüyorum DARBE’ye kim direkt ve dolaylı destek vermişse bedelini en ağır şekilde ödemelidir. Ama Sendikaya üye olmak, vakfa veya derneğe üye olmak, okullarına gitmek, Bank Asya’ya para yatırmak bir suç olarak telakki edilemez. Velev ki 17-25 den sonra toplu para yatırmış olsalar bile kimse bundan dolayı suçlanamaz. 


Çünkü işlem yapılırken bu kurumların hepsi LEGAL ve kanunlar ile kurulmuş birer tüzel kişiliktir. 

By Look mu bay Lok mu bilemem ama burada eğer burada yaptığı yazımalar suç ise bunun için bir şey diyemem çünkü bu oluşum kanun ile kurulmuş değil ve devletin bundan haberi yoktu.  Bir kişi burada suç unsuru olabilecek yazışmalar yapmışsa ve devlette bunu kanıt olarak kullanıp işine son veriyorsa buna karşın bir savunma yapacak değilim.

Yeni Partiye gelecek olursak iş yapacağını sanmam 

Yeni Parti tutar mı tutmaz mı bilemem ama mağdur olan bir çok kişinin CHP haklarımızı savunuyor. Bugüne kadar hiç oy vermemiştim ama elim titremeden bu sefer oy vereceğim diyen çok kişi biliyorum. Tabi seçime daha çok var o zaman kadar çok şey değişebilir.

İşinin başındaki memurların da psikolojisi iyi değil 

Yıllardır beraber çalıştıkları masa arkadaşlarının ansızın görevden alınmaları halen iş başında olan memurları da endişeye sevk etmiş durumda. Acaba yarın beni de işten atarlar mı endişesi şu an her memurda var. Bir basın mensubu olarak görüyorum ben bunu.

04.10.2016 tarihinde Küçükçekmece Adliyesinde açtığım davaya 2 saat önce gittim. Yargılamayı yapacak hakim yok Oraya matbu bir dilekçe koymuşlar mübaşir bunu imzala git dedi. Dilekçeyi okudum aynen öyle yazıyordu “Mazeretim nedeni ile davaya katılamıyorum. Mazeretimin kabulünü az ederim” deniyordu. Ben de haklı olarak Mübaşire bakınız davam saat 11.00 da şu an saat 09.15  ve ben buradayım ama hakim yok neden bu dilekçeyi imzalayayım dedim. Bana o zaman bekle belki hakim akşama doğru gelir oldu.  

Tabi ben de dilekçenin altına ben geldim hakim yoktu yazıp imzaladım ve çıktım.

Zaten saldırıya uğradığım için dava açmıştım. Ama saldırının acısı geçti gitti lakin 2 yıldır mahkemelerde sürünüyorum. Rahmetli Kemal Sunalın DAVACI filmin aynen geçerli. Yargı sistemi çok yavaş ve zaman alıcı. 

Ak Parti üst idarecileri yapılan işlere dikkatli baksın

Hepimiz darbecilerin ve onlara yardım ve yataklık edelerin en sert cezalara çarptırılmasını istiyoruz.  Ancak alt düzeydeki memurların basit sebeplerden (Çocuğunuz onların okulunda okudu, bankalarına para yatırdın, Sendika, vakıf ve derneklerine üye oldun) dolayı mağdur edilmelerine de vatandaş karşıdır.

150 bin  kişi işten atılırsa bunun ekonomik, sosyal ve kültürel  sonuçları olmayacak mı ? Tabi ki olacak. Alında yazılacak çok şey  var ama bu kadarı ile yetinelim…

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner  9 Ekim 2016