Suni çim doğal çime alternatif olarak üretilmiş, hammadesi petrol olan bir üründür. Suni çim halı, doğal çime göre çok daha fazla avantaja sahiptir. Sentetik çim, yıllar içinde evrilerek doğal çimin yerini almış, kullanım avantajları bakımından oldukça faydalıdır. Bakımı kolay olan suni çim, uzun yıllar kullanıma olanak sağlar. Futbol sahası, rugby, tenis, golf vb. spor zeminlerde kullanılan sentetik çim; cafe, restaurant, bahçe peyzajı ve balkon dekorasyonunda da kullanılmaktadır. Dünya genelinde yaygın olarak kullanılan suni çim ile ilgili 7 maddeyi aşağıda bulabilirsiniz.

1. Suni Çim Uzun Ömürlüdür

Açıklama: 1_suni_cim.jpg

Halı saha yapımı, bahçe peyzajı gibi alanlarda kullanılan suni çim halı; kullanım süresi olarak doğal çime oranla oldukça avantajlıdır.  Spor ve peyzaj alanında suni çim, kullanım talimatlarına uyulduğu takdirde en az 8-10 yıl süreyle kullanıma olanak tanımaktadır.  Bu süre doğal çime göre oldukça avantaj sağlar. Yıllarca aynı ürünü sağlıklı kullanmak uzun vadede sizi karlı hale getirecektir.

2. Bakım Maliyetleri Düşüktür

Suni çim ilk etapta doğal çime oranla daha maliyetli görülse de; uzun vadede suni çimin maliyeti çok daha az olacaktır.  Doğal çimin; sulama, gübreleme, biçme gibi ek bakım maliyetlere ihtiyacı vardır. Bu maliyetler, uzun vadede suni çim için harcayacağınız tutardan daha yüksek olacaktır. Suni çimde ise bakım maliyetleri oldukça düşüktür. Yani; gübreleme, biçme gibi maliyetlerle ve işlerle ilgilenmek durumunda kalmayacaksınız.

3. Doğa Olaylarından Etkilenmez

Futbol sahalarında kullanılan doğal çimin en büyük dezavantajlarından bir tanesi; yağmur, kar gibi doğa olaylarından etkilenmesidir. Aynı zamanda güneşli havalarda doğal çimin renkleri sararıyor ve doğal çim bu sebeple yeşil görüntüsünü koruyamıyor. Sentetik çim ise; yağmurlu havalarda kullanıma olanak sağlarken, güneş ışınlarından da etkilenmiyor. Bu da onun tüm şartlarda kullanılabilir bir saha, bahçe oluşturmasına olanak sağlıyor.

4. Doğal Çim Sahada Haftada Ortalama 1 Suni Çim Sahada 7 Gün Antrenman Yapılabilir

Açıklama: 4_suni-cim.jpg

Doğal çim sahada haftada ortalama 1 antrenman yapılırken, sentetik çim halı sahada her gün antrenman yapılabilir. Suni çim bakımının kolay uygulanıyor olması, üzerinde her gün antrenman yapılmasına olanak tanır. Belirli periyotlarda doğal çimi sulamak, biçmek ve gübrelemek gerekir. Bu da sık kullanımları engellemektedir. Bu dezavantajı ortadan kaldırmak için suni çim halı tercih etmek sizi bir adım öne geçirecektir.

5. Birçok Alanda Kullanılabilir

Suni çim halı birçok alanda kullanılabilir; Bahçe peyzajı, balkon düzenlemesi, tüm spor zeminler, halı saha yapımı gibi alanlar için kullanımı uygun olan sentetik çim halılar; çok sayıda alternatife sahiptir. Her kategori, kendi ürün grubu içerisinde farklı ürün seçenekleri sunmaktadır. Yani kullanım amacına uygun en doğru ürünü tercih etmek; en iyi seçenek olacaktır. Örnek verecek olursak; bahçe peyzajı için üretilen bir ürünü futbol sahalarda kullanmak büyük bir yanlış olacaktır. Bu sebeple; ürünü projeye göre seçmek ve profesyonel destek almak en doğrusu olacaktır.

6. Zemine Uygulaması Kolaydır

Suni çim uygulamasında yapılacak en önemli çalışmalardan birisi de mevcut zeminin hazırlanmasıdır. Kullanılacak sentetik çimin zemin üzerinden daha sağlıklı ve güzel görünmesi için zeminimizin buna uygun olması gerekmektedir. Altyapı çalışması doğru yapıldığı takdirde, tüm zeminlere sentetik çim halı uygulaması kolaylıkla yapılabilmektedir.

7. Herhangi Bir Zararı Yoktur

Açıklama: 7-suni-cim.jpg

Hammaddesi petrol olan ürünler konusunda başta tereddütler olsa da, suni çim halı kullanmanın herhangi bir zararı yoktur. Yani suni çimi gönül rahatlığı tüm zeminlerde kullanabilirsiniz.

Yalnız şu bilgiyi vermekte de fayda vardır.  Yanlış uygulamalardan kaynaklı bakteri oluşumunu engellemek için, uzman bir firmadan destek almanızı öneririz. Bakteri oluşumunun sebebi yanlış uygulamalardan kaynaklanmaktadır. Yani suni çimin herhangi bir zararı yoktur.  Aynı zamanda düşmelerden kaynaklı yaralanma riskini en aza indirger.