Günlük hayatımızda sıkça duyduğumuz ve dillerden hiç düşmeyen bir soru; “Bu gençlik nereye gidiyor ? ” Peki bu sorunun gerçek hayattaki karşılığını hiç merak ettiniz mi ?

Tecrübe sahibi olmak kolay değildir. Deneyecek, yanılacak ve doğrusunu öğreneceğiz.

“Bu gençlik nereye gidiyor?”

“Bu gençlik nasıl yaşıyor?”

“Bu gençlik neler yapıyor?”

Bunlar gibi gerçek hayattaki karşılığı hiç araştırılmayan, önyargılarla dolu bir çok sorunun yanıtını almak için biraz araştırma yaptım.

Araştırma ‘da gençler için birbirinden farklı sözler söylendiğini okudum. Her ülkede olduğu gibi bizim de ülkemizde genler ile üst kuşak arasında iletişimde ve yaşam da zaman zaman sorun ve sıkıntılar yaşanıyor.

Kuşaklar arası çatışma daha doğrusu kullanılan dil ve yaşam şartları tarihin her döneminde bazı problemler yaşanıyor. Bu yaşanacak da.Ancak önemli olan bunu minimize etmek.

Yanlış anlaşılmasın,gençlerle ilgili endişeler taşımak, çoğunlukla, bir derdin ve davanın neticesidir. Yalnız nefsimizden değil, neslimizden de sorumluyuz. Nesli muhafaza etmek. Onların İslâm kalmasını sağlamak önemli bir durumdur.

Gençlerimiz geleceğimizdir. İstikbal kelimesinin karşılığıdır. Mesuliyet ve mensubiyet duygusuyla bu meseleye yaklaşanlara itimadımız tamdır.

Samimiyetlerinden zerre şüphemiz yoktur. Fakat “gençlik elden gidiyor” çığlığı atan bazı kimseleri de iyi tanıyoruz.

Kaç gencin elinden tutmuşlar? Hangi yeteneğin yolunu açmışlar? Hep şikâyet. Hep şikâyet.

Konu gençler olunca, nedense hep olumsuz örnekleri görüyor ve gösteriyoruz. Daima güzel ve hayırlı işlerin içinde olan nice genç arkadaş var.

Sadece bu dünyayı ilgilendirmeyen bir gayrete sahipler. Basit bir örnek: Kitap ve dergi dünyasını kimlerin ayakta tuttuğuna iyi bakalım.

Sancağı devralacak, emaneti koruyacak gençler mutlaka çıkıyor ve çıkacaktır.

Bütün bunlar, büyükler bir şey yapmasın / yazmasın anlamına gelmez bir terim öğrendim ve çok hoşuma gitti: ‘İcap nöbeti.’ İşte bu nöbeti gönüllü tutacak.

Yazımızın başlığındaki soruyu da cevaplamış olalım: Sadece gençlik değil, hepimiz bir yerlere gidiyoruz. Zaman ilerliyor, yolculuk sürüyor.

Çok okuyalım,çok dineleyelim,çok araştıralım derim ben.