Atalarımız tecrübe ile sabit hale getirdikleri için yüzyıllar önceden “Ayıdan Post Avrupa’dan Dost Olmaz Demişler”  Bazı bakanlarımızın Avrupalı dostlarımız dememelerine artık kızmaya başladım.  Onlar bizim dostumuz değil sadece ülkemizin menfaatleri için bazı konularda  çalıştığımız devletler demek daha makul geliyor bana..                                                                        

Bayan bir bakanımız kendi ülkesinin Hollanda da ki konsolosluğuna giremiyorsa tüküreyim onların demokrasisine tüküreyim onların medeniyetine…                    
Değerli okurlarım 7 ocak 2017 den düne kadar İstanbul’un 35 ilçesine giderek “Yarın  Referandum  Sandığı  Önünüze Gelirse Cevabınız Evet mi Hayır mı Olur Neden” ? diye binlerce seçmene sorduk. Birkaç gün önce İstanbul’un an Anadolu yakasında bulunan SULTANBEYLİ ilçesinde de yüzlerce  vatandaşa  aynı soruyu sorduk.
 
Saçı sakalı aklaşan bir amca  o kadar samimi bir şekilde bana yaklaştı ve dedi ki “yahu biz bir seçim yapıyoruz  benim evet veya hayır demem neden
Almanya ve diğer Avrupa ülkelerini bu kadar geriyor” dedi.

Mehmet Akif Ersoy boşuna tek dişi kalmış canavar  dememiş

Tarihimiz araştırıldığı zaman Avrupa, dolayısıyla medeni olduğunu bize yutturmaya çalışan batılıların ikiyüzlülüğü  son günlerde ayyuka çıkmış durumda. 
Türkiye Cumhuriyetini temsil eden bir bakanımızın kendi ülke konsolosluğuna  girmesine izin verilmemesi ve Hollanda Büyük elçimizin bakanın yanına
gitmesine müsaade edilmemesi tek kelime ile bir korsanlıktır.

Bakanlarımız veya diğer devlet yetkililerimizin hiçbir zaman Avrupa2daki Türkler ile buluşmalarında hiçbir zaman orada bulunan vatandaşlarımıza kesinlikle yaşadıkları ülke ile sorun yaşamamaları konusunda hep bulunduğunuz ülkeye entegre olun. 

Burada uyum içinde yaşayın bulunduğunuz ülkeye katkı yapın dediklerine şahidim.

Özetle banaklarımıza yapılan bu çirkin hareketin daha büyüğünü onlara ödetmeliyiz.

Sokak Röportajlarımız rekor kırıyor

İstanbul Times Tv Özel You Tube kanalımız için İstanbul’un 37 ilçesinde (Şile ve Adalar) Yarın Referandum Sandığı Önünüze Gelirse Cevabınız  Evet mi Hayır mı Olur Neden ?  diye binlerce  kişiye soru sorduk. Bu sonuçları ayrı ayrı www.istanbultimes.com.tr de yayınladık. Yeni sayımızda toplu olarak 37 ilçede  kaç seçmene  soru sorduk ?  Yüzde kaçı evet dedi, yüzde kaçı hayır dedi  ve yüzde kaçı kararsız seçmen var hepsini detaylı olarak bu haftaki gazetemizde manşetten vereceğiz.

Biz çok büyük bir iş yaptık  ekibimle gurur duydum    

7 Ocak 2017 de Zeytinburnu İlçesi ile sokak röportajlarmıza başladık. 10 Mart 2017 de 35.ilçemiz olan Beykoz ile çalışmamızı yaptık. Nasip kısmet olursa 13 ile  16 Mart arasında  Çatalca ve Silivri ile ilk tur seçmen nabzını almış olacağız.     

Türkiye genelinde sadece telefon ile 1.200 kişi ile görüşüp  anket yapan üniversitelerin veya Anket firmalarının sahipleri kanal kanal gezerken bizim insanların mimiklerinin bile  kayıt altına alındığı HD  kamera çekimimiz ile binlerce seçmen ile yüz yüze konuşarak  referandum öncesi önemli  bir çalışmaya imza attık. Ancak bu başarımızı henüz göremeyen ULUSAL medya’ nın bu şaşı durumuna hayret ediyorum. Günlerce yaptığımız sokak röportajları Twitter, Face Book ve Face Book’tan en çok paylaşılan ve izlenen videolar içinde  ilk 5 sırada yer aldık alıyoruz. Öyle  videolarımız oldu ki 100 bin kişi tarafından paylaşılan çalışmalarımız oldu. 

Özellikle en çok hayır denen videolarımız bir çok site ve kişi tarafından paylaşıldı. Bu paylaşımlardan sadece işlerine gelen hayırları alıp algı amaçlı kullananlarda oldu. Rahatsızlığımızı bir çok yerde ifade ettik.

Ancak EVET diyeceğini ifade eden bir çok kişi Evet diyenleri paylaşıp kendi misyonlarına hizmet etmeleri gerekirken sanki biz onların AJANS’ ıymışız           gibi bize muamele yapmalarını RED ediyorum. 

Bizim misyonumuz kendi kanyağımız ile sokak söyleşileri yaparak ilgililerine 300 Bin dolara yakın bir bütçe ile yapamayacakları muhteşem bir çalışmayı biz BİLA bedel yaptık… Nasıl ki hayır kanadı kendi işlerine gelen kısımları alıp  paylaşmaları bizim değil EVETLERİ paylaşıp kendilerine menfaat sağlamayı düşünmeleri bizim değil onların sorunudur. 

Biz ticari ve gazetecilik mantığı ile bir çalışma yaptık ve kamuoyunda müthiş olumlu geri dönüşümler alıyoruz. 

Dostlarımız yaptığımız sokak söyleşileri ile bizi takdir edip başarımız ile onurlanmaları gerekirken bize şunu yapın bunu yapan tarzı taleplerini çok anlamlı bulmuyoruz.

Özetle 6 Şubat 2008’den 7 Ocak 2017 ye kadar elde ettiğimiz HİT’in binlerce katını bu son iki ayda yakaladık.

Allah işini doğru yapanı sever (Bakara 195)  ayet-i gereği biz yapmamız gerekeni yapıyoruz. 

Son olarak MEDENİ Avrupa’nın yaptığı saçma sapan uygulamalarını anlamak mümkün değil.

Burada bir filim var ama DIŞ İŞLERİ bakanlığımız bu konuda bizleri aydınlatmaları gerekir.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner 12 Mart 2017