1-Türkiye topraklarında yaşayan Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Sünni, Alevi, Ermeni, Yahudi kim olursa olsun akıllı ve uyanık olsunlar, dış mihrakların ve yerli işbirlikçilerin ülkemiz üstünde oynamak istedikleri oyunları  görsünler. Ümmet anlayışını benimseyen Kürtler zaten ezelden beri bu oyunların farkında. Şimdi 1967 den bu yana kafaları karıştırılan  Kürtler de yavaş yavaş gerçeği gördü. ( HDP iki eş genel bakanı tutuklandı alanda istenen reaksiyonun alınamaması buna örnek olsa gerek)

2-Asker, Polis, Çocuk, Kadın özetle hiç kimse terör olaylarına kurban gitmesin. Bu Terörün  bitmesi için hepimiz toplumsal tepkimizi ortaya koyalım.

3-Hükümet,Cumhurbaşkanı veya başka devlet idarecilerimizin de hata yapabileceğini  ama bu hatalardan dolayı hiç kimse terör olaylarına başvurmamalıdır.

4-Terö’ü yazmaktan okumaktan yorulduk. Artık sanat, kültür, siyaset ve ekonomi yazmak isteriz.

5-Ölmek, öldürmek her yerde şiddete başvurmak hiçbir zaman özüm değildir. 

6-Bir basın mensubu olarak insanlarımızın sorunlarını çözemedikleri zaman silaha sarılacaklar yerde kalemlerine sarılıp  gördükleri haksızlıkları bize yazmalarını talep ediyorum.

7-Yazı ve şiirin en etkili silahtan daha etkili olduğu sözü (Hadisi) son peygamber Hz.Muhammed’ e ait olduğunu hatırlatmak isterim

8-Sorunlarımızı şiddet ile değil akıl ile hal etmeye çalışalım.

9-Öldüremek için katlandığımız günahı yaşatmak için kazanacağımız sevaba tercih edelim.

10-Hepimiz sorunların karşısında suçu başkasında değil kendimizde ararsak daha erken çözüme ulaşırız.

11-Elinde imkanı olan insanlar milli ve manevi değerler ve ülkenin birlik -beraberliğine  yönelik yayınlar yapması halinde karınca kararınca herkes yerel medyasına destek olsun. Bu destek karşılıksız değil tabi. Reklam ilan  hizmeti satın alınarak her iki tarafında kazanacı bir formül işletilmelidir. 

12-Velhasılı kelam özetle ALLAH’ın dilediklerini yapalım dilemediklerini de terk edelim o zaman başımız rahat olur. İşin formülü burada … Yazıyı boşuna uzatıp okuru gereksiz yere meşgul etmeyelim.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner