Baharın gelişini kutlayan Zeytinburnu Belediyesi, ilçe sokaklarını tek tek dolaşarak vatandaşlara fesleğen dağıttı. Balkonların, pencere kanarlarının, salonların fesleğenle süslendiği mahallede sarkıtılan boş sepetler fesleğenle doldu. Zeytinburnu Belediye Murat Aydın’ın da katıldığı “Fesleğen Kokulu Bahar Hoş Geldin” adlı Fesleğen Şenliği vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Dağıtım esnasında vatandaşları selamlayan Başkan Aydın, mahallelinin pencere ve balkonlardan sarkıtılan sepetleri fesleğenle doldurdu.

“BAHARIN GELDİĞİNİ FESLEĞEN KOKUSUNDAN HİSSEDİYORUM”

Dağıtılan fesleğenlere ilgi gösteren vatandaşlar da geleneksel hale gelen bahar etkinliğinden oldukça memnun kaldı. Hanelerin, mahallelerin fesleğen koktuğu şenlikle ilgili konuşan Başkanı Aydın, Fesleğen Şenliği’nin mayıs ayı ortasına kadar devam edeceğini açıkladı.

Her yıl balkon ve pencere kenarlarının fesleğenle süslendiği şenliğe gösterilen ilgiden çok mutlu olduğunu belirten Başkan Aydın, “Yıllardır her bahar mevsiminde mart ayının sonlarından itibaren başlayıp mayıs ayının ortasına kadar bütün Zeytinburnu sokaklarını dolaşıp fesleğen dağıtıyoruz. Bu sayede hemşehrilerimizle de bir araya geliyoruz, dağıtılan fesleğenleri hemşehrilerimizin sevgi ve muhabbetle büyütmelerini arzu ediyorum. Bugün Fesleğen Şenliği’nin ilk günüydü. Mayıs ayının ortasına kadar dağıtımımız devam edecek. Zeytinburnu sokaklarında dolaşanlar baharın geldiğini fesleğen kokusundan anlayacak.” dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim