Zeytinburnu Belediyesi, ilçe sakinlerinin güne sporla başlaması için park yenileme çalışmalarına hız kazandırdı. Yenileme çalışmalarının yanı sıra ‘Sağlıklı Hayat için Yürüyüş’ programını da başlatan Zeytinburnu Belediyesi, Merkezefendi Parkı’nın ardından yenileme çalışmaları biten Dr. Ziya Gün Parkı’nda da bir yürüyüş aktivitesi gerçekleştirdi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve ekibi, sabanın erken saatlerinde, parkta spor aktivitesine çıkarak vatandaşları sağlıklı yaşam için yürüyüşe davet etti.

“SAĞLIK İÇİN HEP BİRLİKTE YÜRÜYORUZ”

Zeytinburnu’ndaki parkların yenileme çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy; “Parklarımız kullanıldıkça eskiyor doğal olarak. İlk olarak Zeytinburnu’ndaki en büyük alana sahip Merkezefendi Parkımızı yeniledik. Bütün aksamlarını, yürüyüş parkurlarını, çocuk oyun alanlarını yeniledik. Yeni ağaçlar diktik. Bugün de, burada hemşehrilerimizle birlikte yürümek için yenilemesi biten Dr. Ziya Gün Parkı’mızdayız. Bu parklarımızı yenilerken de haftada bir günümüzü, toplu yürüyüş programımıza ayırdık.” dedi.

“HAREKET HAYATIMIZIN İÇİNDE OLMALI”

"Hareketi hayatımıza dâhil etmemiz lazım" diyerek konuşmasına devam eden Başkan Arısoy, “Hemen her parkımızda yürüyüş parkuru var. Buralarda yürümeyi alışkanlık haline getirmek istiyoruz. Yürüyüş sağlığımız için çok önemli. Hepimiz için çok önemli. Bu toplu hareketle konuya dikkat çekmek istiyoruz aslında. Güne sabah yürüyüşüyle başlarsak hayatımız daha enerjik ve sağlıklı olur, dolayısıyla hayata daha güzel bakarız diye düşünüyoruz. İnşallah hem parkları yenilemeye, hem de hemşehrilerimizle birlikte yürümeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

“MİLLET BAHÇESİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

Dr. Ziya Gün Parkı’nın Türkiye’nin ilk kiralık parkı olduğunu hatırlatan Başkan Arısoy, “Bugün yürüdüğümüz parkımız Türkiye’nin ilk kiralık parkı. Burası tüzel kişiliğe ait bir mekân ve planlı bir yeşil alan. Kamulaştırılamayınca bizden önceki belediye başkanımız sağ olsun burayı Türkiye’nin ilk kiralık parkı olarak hizmete soktu.

Önümüzdeki dönemde Zeytinburnu’nun tam ortasındaki askeri lojmanları yıkarak, hemşehrilerimize büyük bir Millet Bahçesi kazandıracağız. Onun için de yıkımlara önümüzdeki ayın başından itibaren başlıyoruz. Millet Bahçemizi de Zeytinburnu’nun en büyük yeşil alanı olarak hemşehrilerimizin​hizmetine sokmak inşallah bize nasip olacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim