Zeytinburnu Kent Konseyi Kadın Meclisi  8 Mart Dünya Kadınlar  Günü kutlamaları çerçevesinde "kadına saygı 3" programını gerçekleştirecek.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müzeyyen Kurt 

Şimdiye kadar birçok projeye imza atmış olan kadın meclisi bu senede 8 Mart Dünya Kadınlar gününde muhteşem bir davet ile Zeytinburnu kadınlarını bir araya getiriyor


Program Türk mutfağının milli şeflerinin organizasyonunu ve sunumunu yaptığı bir kokteyl ile canlı müzik eşliğinde başlayacak.

Ülkemizdeki birlik ve beraberliği vurgulamak için Kadın Meclisi yönetiminin kadınları yöresel kıyafetleri ile misafirlerini ağırlayacak..

Türk sinemasına adını altın harflerle yazdıran Duayen sanatçı  Sinema dünyasının sultanı  Türkan Şoray 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Zeytinburnu kadınlarını bu önemli günde yalnız bırakmayarak kadınlar ile buluşacak.

Türkan Şoray Fotoğraf Sergisi’nin açılışını yapacak 


Koleksiyoner  Diş Hekimi Ulvi Cemil Suluoğlu’nun Türkan Şoray'ın fotoğraflarından oluşan sergisinin açılışını Türkan Şoray yapacak.


Üç Kadın Üç Hikaye


8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile kendi alanlarında başarıyı yakalamış 3 kadının  tecrübelerini aktaracağı  programa çok sayıda bayan katılımcının bu başarı hikayelerinde ilham almaları yapılan sunumlar ile verilmeye çalışılacak. 


İşte Başarıları ile kadınlara örnek olacak 3 kadın ve 3 hikaye


- İstinye Üniversitesinden Prof.Dr Füsun Terzioğlu 

   "Kariyerim geleceğim ve ben" başlıklı sunumunu yapacak ,

-Türk Hava Yolları Kabin Başkanı Nevin Çolak  ise, "Başarıya giden yol" isimli sunumu ile katılımcılara tecrübelerini aktaracak. 

- AK Parti Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ise "Potansiyeli performansa çevirmek" başlıklı sunumu ile Zeytinburnulu kadınları yalnız bırakmayacaklar,


Kendi diktikleri keyfatleri kendileri defile ile sundular  


Gelişen teknolojiyle ve kullan ve at kültürünün yaygınlaşması ile artık yok olmaya yüz tutmuş mesleklerin kaybolmaması  adına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi Terzilik mesleğinin gelecek nesillere aktarılması adına kadınlara terzilik mesleğini sevdirmek için yarışma yapılacak .

Ünlü Kareograf  Uğurkan Erez’in grafiğini hazırladığı defilede kadınlar kendi diktikleri elbiseleri  kalabalık bir seyirci topluğu önünde sergileme fırsatı bulacak. 

Kadın yarışmacılarımızın diktikleri elbiselerin birinci, ikinci ve üçüncü olanları "Kansersiz Yaşam Derneği ne" bağışlanacaktır.


Ayşegül Aldinç Kadınları coşturacak


8 Mart Dünya Kadınlar günü Programı Türk pop müziğinin sevilen sanatçısı Ayşegül Aldinç'in sahne almasıyla  devam edecek.

 
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim