Zeytinburnu Kaymakamlığı, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zeytinburnu Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Bilim ve Kültür Şenliği başladı. Öğrencilerin bilimsel faaliyetlere ilgilerinin arttırılmasını ve ürettikleri projeleri sergilemelerini sağlamak amacıyla Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda gerçekleştirilen şenliğin açılışına Zeytinburnu İlçe Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile 55 okuldan yüzlerce öğrenci katıldı.

Açılışta yapılan konuşmalarda öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren üreten ve yenilikçi bireyler olarak yetiştirilmesinin önemine dikkat çekildi. TÜBİTAK’ın da desteklediği şenlikte çocuklar birbirinden güzel şarkıları seslendirerek katılımcılara hitap etti. Ardından alanda kurulan stantlarda yerini alan öğrenciler ürettikleri projeleri sergiledi. Kimi öğrencilerin el işi kağıtlarından yaptığı çalışmalar dikkat çekerken kimileri de yaptığı robotik çalışmalarla ilgi topladı. Farklı yaş gruplarını bir araya getiren şenlikte çocuklar hem yeni ürünler ortaya çıkarma hem de birbirlerinin projelerini inceleme fırsatı yakaladı. Alanı ziyaret eden vatandaşlar ise birbirinden renkli projeleri dikkatle inceledi.

“BİLGİ IŞIĞINIZ OLSUN”

Öğrencilerin bilimsel faaliyetler içerisinde yer almalarının bilginin ve teknolojini üretilmesi noktasındaki önemine dikkat çeken Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Bilgi ışığınız olsun, bizim kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim'deki ilk ayet de okudur. Okumayı tavsiye eder hatta emreder. Bilgiye de okuyarak ulaşırız. Sizlere sağlanan imkanlarla sizler Türkiye’yi dünyanın yıldızı yapacaksınız. Amerika’nın da İngiltere’nin de önüne geçireceksiniz.” ifadelerini kullandı.

HİDROLİK ROBOT İLE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

Geliştirdiği hidrolik robot kolu ile bilim şenliğinde yer alan 10’uncu sınıf öğrencisi Gizem Hande Karataş, “Şenliğe hidrolik robot koluyla katıldım, sıvı basıncını anlatarak yaptığımız bir projeyi 55 okulun stant açtığı şenlikte tanıtıyoruz. Projelerimizi sergileyebileceğimiz böyle etkinliklerin yapılması biz öğrenciler için bulunmaz bir fırsat. Duyar duymaz katılma kararı aldık sağ olsun öğretmenlerimiz de bizi destekledi ve projemiz meraklılarıyla buluştu.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’YE AÇILABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”

Bilim şenliklerinin öğrencilerin ürettiği projeleri sergilemesi açısından çok önemli olduğunu söyleyen öğrencilerden Ataberk Özcan, “Yaptığımız ürünler sadece okulumuzla öğretmenlerimizle sınırlı kalmıyor, Bilim Şenliği sayesinde Türkiye’ye açılabileceğimizi düşünüyorum. Bu etkinlikler hem sosyal ilişkilerimizi hem de okulumuzu temsil etmek adına çok önemli. Bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

10 Mayıs’a kadar 50 bin vatandaşın ziyaret etmesi planlanan Bilim ve Kültür Şenliği’nde geleneksel lezzetler, zeka oyunları, bilimsel deneyler, robotik çalışmalar, sergiler, konserler, sahne etkinlikleri, atölyeler ve seminerler gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilisim