CHP ve İyi Parti'nin Deprem İle Mücadele Komisyonu Kurulsun Önergesi Red Edildi

CHP Meclis üyes Mimar Beste Dede'nin bir süre önce 5.8 deprem ile sarsıldık. Bu konu çok önemli daha önce bu konu ile alakalı verdiğim önergem red edilmişti. Yaşanan depremden sonra yeniden önergemi vermek isterim diyerek okuduğu önergesinin başkanlık makamına sevk edilmesini istedi. Yapılan oylama ile Ak Partili meclis üyelerinin oy çokluğu ile red edildi. Daha sonra İyi Parti Meclis üyesi Mustafa Gürele 'de Deprem Komisyonu kurulmasını isteyen önergesinin başkanlık makamına sevkini istedi. Yapılan oylama da Gürele'nin de önergesi red edildi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Bu durumu gören CHP'nin diğer bir meclis üyesi olan Eyüp Cankurtaran ilginç bir çıkış yaparak şunları söyledi "Arkadaşlar bu işler komisyonlarla hal olmaz. Ben iki komisyon üyesiyim 6 aydır sadece formaliteden toplanmışız gibi 2 imza çaktık toplantı yapmış sayıldık.

Daha önemli bir sorunumuz var. Bakınız Suriyeli sığınmacılardan daha tehlikeli olan 18-30 yaş arası bekar Afgan,Pakistan,Banladeş ve diğer ülkelerden gelip Zeytinburnu'nun da guruplar halinde gezen gurup daha tehlikeli. Bu grubu daha dikkatli izlememiz gerekir" dedi.

CHP meclis üyesi Eyüp Cankurtaran'ın bu çıkışı CHP'li meclis üyelerini şaşkına çevirirken Ak Partili meclis üyeleri de yaşanan durumu en çıplak ve yalın hali ile anlatan Cankurtaran'ı gülümseyerek dinlediler.

Ak Parti Meclis üyesi ve Gurup Başkan vekili Av. Muhammed Kaynar ise CHP'li Meclis üyesi arkadaşlar siyasi hareket ediyor. Bugün verilen Önerge daha önce verilmiş ve red edilmişti yeniden aynı şeyi gündeme getirmek etik değil dedi.

Bunun üzerine CHP Meclis üyesi ve gurup başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar'da istenirse bu önerge başlık değiştirilerek kabul edilir diyerek önergenin red olmasına tepki gösterdi.

Başkan Arısoy CHP’li meclis üyelerine sert çıktı

Meclis üyelerinin konuşmaları bitince kürsüyse çıkan Belediye başkanı Ömer Arısoy CHP’li meclis üyelerine sert çıkarak Murat Aydın 20 sene boyunca Zeytinburnu ilçesinde yaptığı yatırımları halkımız biliyor. Ben de bu 20 senenşn ilk 15 sensinde vardım. Bütün çalışmalarımızdan onur duymaktayım. Burada olmayan bir başkan hakkında her zaman konuşmanız beni sıktı diyerek Zeytinburnu halkının yararına olan konuları konuşmanızı dilerim diyerek sert çıktı.

Bu konuşma üzerine CHP Meclis üyesi ve Grup Başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar araya girerek KİPTAŞ’a kamu arazisini peşkeş çeken Murat Aydın’dır.

Hazine bu peşkeş üzerine dava açarak kazandı 220 trilyon borç çıktı. Zeytinburnu ilçesinde belediye adına ne kadar kayıtlı cami ve kamu binası varsa Belediye hükümet ile aynı olduğu için çok da doğru olmayan yöntemlerle tapularını hazineye vererek bu sorunu çöme yoluna giderek tapuları üzerinde olan hazine şerhlerini kaldırmayı düşündü.

Biz bu işleri yapan eski başkanımız hakkında konuşmayalım mı diyerek Arısoy’a tepsi gösterdi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim