Ayşe hanım merhaba Kurumunuz hakkında biraz bilgi alabilir miyiz?

Eşimle beraber bu işe başladık bir buçuk seneden fazladır eğitim sektöründeyiz. Disiplin açısından önem gerektiren bir sektör. Yaptığımız çalışmalarla Zeytinburnu ilçesinin eğitimine değer katacağımıza inanıyoruz..

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç 

Kurumunuza veliler ve öğrencilerin ilgisi nasıl?

Bizim özel öğretim kursumuz var. Zeytinburnu içerisinde özel öğretim kursunda üniversiteye hazırlık noktasında öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Öğrencilerimize ve velilerimize Final kurumu olarak bir güven sağlamış durumdayız. Öğrenciler tarafından tercih edilen bir eğitim kurumuyuz.

Güler yüzlü olmak gerekiyor ve her zaman bir yönetici olarak veliler ile diyalog halinde olma taraftarıyım çünkü onlar ile iletişim halinde olduğumuz zaman böylelikle karşılıklı bir güven ilişkisi kurmuş oluyoruz.

Diğer Eğitim kurumlarınızdan farkınız nedir?

Bir tanesi diyalogdan kaynaklı öğrenci ve velilerin güven duygusunu kazanmamız. Her zaman söz verdiğiniz şeyi yerine getirmelisiniz ya da o noktada söz vermemelisiniz. Bunun için biz kurum olarak öğrencilerimizin iyi bir eğitim alabilmesi için söz verdiğimiz her şeyin en iyisini yapmaya dikkat ediyoruz.

Öğrencilerinize nasıl bir eğitim ortamı sunuyorsunuz?

Bu duruma bölge ve veli odaklı bakmalıyız. Çocuk sayısının fazla olduğu bir bölgedeyiz. Herkes çocuğunun iyi bir eğitim almasını ister. Bütün öğrencilerin velileri iyi bir okula gitsin onun için ben elimden gelen gayreti gösteriyoruma bakıyor.

Öğrenci olarak sayı bakımından Final Özel Öğretim Kursu olarak iki binada hizmet veriyoruz. Önemli olan çocukların rahat edebileceği, öğretmen ile diyaloglarının iyi bir ortam kuracağı sınıf ortamı yaratmak.

Başka bir şube açma planınız var mı?

Şuan da Zeytinburnu bölgesinde özel eğitim kursu olarak iki yerde hizmet veriyoruz. Önümüzdeki senelerde olabilir ama şuanda öyle bir planımız yok.

Üniversiteye hazırlanan öğrencilere tavsiyeleriniz nelerdir?

Aslında bu çok uzun bir süreç. Bu ortaokuldan başlayıp, lise döneminin bitimine kadar çocukların dikkatli ve özenerek tercih yapacakları bir süreç. Hem ders çalışmalarında hem de temellerini sağlamlaştırmada dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Kendilerini yeterli görmüyorlarsa bunu 11.sınıf ve ya 12.sınıf diye şartlandırmamaları ve daha öncesinden destek almaları gerekiyor. 9. Sınıftan itibaren ne yönde ne yapacaklarına az çok karar verirlerse bu noktada biz her türlü desteği veriyoruz.

Yeni eğitim öğretim yılı için öğrencilere neler söylemek istersiniz?

Eylül 18’de eğitim öğretim yılı okulların açılmasıyla başlayacak. Üniversite ve lise tercihi yapan çocuklar için çok daha erken başladı. Ailelere ve çocuklara bu tercih döneminde kolaylıklar diliyorum. İnşallah gönüllerinden geçen istedikleri okula girebilirler ve kariyerlerini bu şekilde devam ettirirler.

Kaynak İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim