1992 Kırklareli Vize doğumlu olan Semih Korkurt, ilk- Orta ve lise öğrenimini de ikamet etiği Zeytinburnu’nda tamamlamış. Arıel Üniversitesi'nde Banka ve Sigorta eğitimini görürken Uzman Çavuşluk sınavını kazanıp askerlik hizmetine başlayan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Semih Korkut, 7 Temmuz 2018 ‘de, Türkiye-İran sınırındaki Küçük Ağrı Dağı bölgesinde görev yaptığı Kozluk Karakolu'nda mühimmat sandığındaki el bombasının infilak etmesi sonunda şehit düşmüştü.

Zeytinburnu sakini olan şehit asker Semih Korkut'un adının yaşatılması için harekete geçen Celalettin Gözüsulu İlkokulu Müdürü Nejmi Kaşkaya ile yardımcıları , şehit eşi öğretmen Berna Korkut ve diğer öğretmenler okullarında şehit adının verileceği ,büyük önem verdikleri “ Şehit Piyade Uzman Çavuş Semih Korkut Özel Eğitim Ana Sınıfı Dersliği” açılışına, Şehit eşi Öğretmen Berna Korkut, babası Erdin Korkut ve annesi Bahriye Korkut, şehit eşi Öğretmen Berna Korkut’un babası Murat Sarıkaya, annesi Songül Sarıkaya ve aile bireyleri ,Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas, Belediye Başkan Vekili Av. Saffet Öz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ve Şube Müdürleri Sevim Avcı ile Ali Akıllı, Beştelsiz Mahalle Muhtarı Adem Yavuz, Emekli eğitimci Sevim Akbay,Zeytinburnu ilçesi okul müdürlerinden İsmail Tutal, Oktay Ersel, Abdullah Engin, Hasan Gündüz, Aslan Çelebi, Burhan Feyzoğlu, Murat Aslan, Metin Aslan, Oktay Peker, Kenan İlktürk, Mustafa Bayrakdar, Halil Bektaş, Fermin Seçer, Türk Eğitim Sen İstanbul 1 Nolu Şube Zeytinburnu Temsilcisi Hakan Akgün, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Ayyıldız, çocuk gelişimi ve okul öncesi öğretmeni Yeşim Fatma Küçükcan, AK Parti Zeytinburnu İlçe Eğitim Komisyonu Başkanı Nihat Sezer, (ZEYÇED) Zeytinburnu Çevre-Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ali Gündüz, Rumeli Halk Türküleri Sanatçısı Salih Can, Gazeteci Mehmet Alpay ve davetliler katıldı..

Açılışını Şehit ailesi ile Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas, Belediye Başkan Vekili Av. Saffet Öz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt’un yaptıkları derslikte, Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas’ın şehitlik hakkındaki konuşması herkesi duygulandırdı.

Açılış için ana sınıfları bölümüne geçiş yapıldığında miniklerin hoş geldiniz sesleri herkeste bir neşe ortamı yaşanmasını sağlamıştı. Açılışta Özel Eğitim Ana Sınıfı Dersliği kapı girişinde pano olarak bulunan Semih Korkut öz geçmişi okundu. Özel Eğitim Ana Sınıfı Dersliği'ne girildiğinde Şehit Eşi öğretmen Berna Korkut’a, eşinin fotoğraf ve titri yazılmış, özel yaptırılmış porselen bir plaket sunuldu

Verdiği değerli destekler için de Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'a hazırlanan ve porselene işlenmiş Hat Yazısı plaketi de Başkan Vekili Av. Saffet Öz'e verildi.

Kaymakam Mehmet Makas minik öğrencilerle sohbet ederken unutulmaz derecede mükemmel anlar yaşandı. Bu sohbetler diğer ana sınıflar gezildiğinde de yaşandı.

Açılış ve ana sınıfları ziyaretinden sonra Okul Aile Birliği Başkanı İmran Alsan Pelit ve yönetim kurulunun okul yönetimi ile hazırlatmış olduğu ikram sunumları için öğretmenler odasında bir araya gelindi

Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu'nun bizzat kendilerinin ikram servisi yaptığı, okul memurlarından Gönül Sever'in de bu sunumlara iştirak etmesi günün yaşanan anıları olarak fotoğraflanıyordu. İkramların sunumu sonrasında okul bina girişinde gurup fotoğrafı çekimi yapılarak yaşanan bu mutlu dakikalar da anılarla yerini almış oldu.

Ali GÜNDÜZ

Editör: TE Bilisim