Zeytinburnu Belediyesi, şehit ailelerini iftar sofrasında buluşturdu. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programında, şehit aileleri birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadı. Belgradkapı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programda şehit yakınları ile birlikte orucunu açan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, masaları tek tek gezerek ailelerle sohbet etti. İftar programına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili ve 27. Dönem Milletvekili adayı Ahmet Hamdi Çamlı da şehit aileleri ile birlikte iftarını açan isimler arasında yer aldı.

İstanbul Times Haber Merkezi  / Müzeyyen Kurt 

“MÜJDELENMİŞ İNSANLARLA AYNI SOFRADAYIZ”

İftar sonrasında konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, “Bizi böylesine özel bir iftar sofrasında buluşturduğu için Zeytinburnu Belediye Başkanımız Murat Aydın’a çok teşekkür ediyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayımız mübarek olsun. İlk bölümü rahmet olan mübarek ayın, 16’ncı gününü geride bıraktık. Bütün manevi kaplarımızı yağan rahmet sağanağıyla doldurduk. Şimdi ikinci bölüm olan mağfiret kısmını yaşıyoruz. İnşallah Rabbimizin mağfiretine de kavuşur ve birlik, beraberlik içerisinde Ramazan Bayramı’nı karşılarız. Allah Ramazan’dan azami şekilde istifade etmemizi nasip eylesin. Bizler çok şanslıyız çünkü cennetle müjdelenmiş şehitlerimizin aileleriyle birlikte aynı iftar sofrasındayız. Şehitlerimizin şefaatine nail olacak ailelerle birlikte aynı sofrada yer almak ve onlarla aynı duayı paylaşmak büyük bir lütuf. Cenab-ı Hakk bu güzel akşamda dualarımızı ve oruçlarımızı kabul eylesin. Ülkemize birlik, beraberlik ve huzur versin.” ifadelerini kullandı.

“BENİ EN İYİ ŞEHİT ANNELERİ ANLAR”

Aynı duyguyu yaşayan insanlarla bir arada olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Şehit Kadir Cihan Karagözlü’nün annesi Mükerrem Karagözlü, “Şehit aileleri olarak bir araya gelmekten her zaman çok mutlu oluyoruz. Birbirimizi görünce birlikte duygularımızı, acılarımızı paylaşıyoruz. O yüzden, Zeytinburnu Belediyesi’nin her sene şehit aileleri için düzenlediği iftar programına bir şehit annesi olarak muhakkak katılırım. Onlarla birlikte olunca kendimi çok huzurlu hissediyorum. Çünkü beni en iyi şehit anneleri anlar.” diye konuştu.

Bir şehit babası olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Şehit Tamer Şentürk’ün babası Ramazan Şentürk ise, “Bizler şehit yakınları olarak büyük bir aileyiz. Şehit aileleri olarak fırsat buldukça bir arada oluyoruz. Bugün de o güzel günlerden bir tanesi. Aynı derdi yaşayan insanlarla beraber aynı masada bulunmak çok farklı bir duygu. Bu manevi iklimde bize bu güzel duyguları yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim