Açılış Konuşmasını dernek başkanı İhsan Kaya yaptı

Değişim ve Gelişim Tarihi İçinde Zeytinburnu isimli kitabın yazarı Gazeteci ve Geleceğim Zeytinburnu Platformu Kurucu başkanı Hüseyin Çetiner’in derneğimizde vereceği seminere başta CHP Belediye başkan adayı Dr. Sayın Adil Emecan olmak üzere hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müzeyyen Kurt 

OMERKA derneği olarak hiçbir ayrım yapmadan herkesin acı ve tatlı gününde dernek merkezinin kapılarını sonuna kadar. Biz Edirne’den Ardahan’a insan ayrımı yapmıyoruz. Bizler nerede doğacağımıza karar veremediğimiz için bütün insanları yaradan da ötürü seviyoruz.

Sayın Hüseyin Çetiner ve Yönetim kurulu üyelerinin Zeytinburnumuzun tanıtımı için yaptıkları Belgesel film ve diğer tanıtımlar için kendilerini kutlarız.

Dernek olarak maddi ve manevi bizden olabilecek her türlü taleplerini yerine getireceğimizi bilmelerini isteriz. İzlediğim belgesel film ve Hüseyin bey’in anlattıkları çok güzel hep beraber yaşadığımız ilçemizi daha da ileriye götürmek adına biz platformun yanında olacağız dedi.

Dernek Başkan yardımcıs iş adamı Nail Demir’de şunları söyledi :

Siyasi parti İş ve STK’ların değerli temsilcileri, Kıymetli üyelerimiz ve Zeytinburnulu hemşerilerim hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Konuşmama biraz kendimizden bahsederek başlamak istiyorum. Biz çoğunlukla Zeytinburnu’nda olmak üzere İstanbul'da yaşayan Omerka Aşireti mensupları olarak bazı sosyal ve kültürel ihtiyaçlarımızı, birlik ve beraberliğimizi günümüz şartlarında devam ettirme ihtiyacı duymaktaydık. Bu ihtiyacımızı; beraberliğin, sivil toplumun, katılımcılığın ve çoğulculuğun önemli bir unsuru olan bir derneğin karşılayacağı kanaatine vardık.

Bu sebeple Yaklaşık 7 ay önce binlerce kişinin katıldığı güzel bir törenle Omerka Derneğini Zeytinburnu’nda halkımızın hizmetine açtık.

Derneğimizi kurduğumuz günden beri daha güzel ve daha yaşanabilir bir Zeytinburnu için; ilçemizde sevginin, saygının ve hoşgörünün hakim olması için imkanlarımız dahilinde mekan ve zaman gözetmeksizin halkımızın hizmetinde olduk.

Aynı zamanda Zeytinburnu ilçemizin daha iyi yönetilmesi içinde gayret göstereceğiz. Bu seminer vesilesiyle bundan sonra da milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğimizi, milletimiz için yararlı fikirleri ve projeleri olan herkesle işbirliğine kapımızın açık olduğunu belirtmek isterim tüm katılımcıları muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Dr. Adil Emecan’dan Geleceğim Zeytinburnu Platformuna övgü dolu sözler

Dr.Adil Emecan sözlerine şu şekilde başladı ”Hüseyin Çetiner doğduğu yer olan Malatya’nın kitabını 1993 de yazarak hizmet etmiş. 2008 Yılında ise doyduğu yer olan Zeytinburnu ilçesinin kitabını yazarak güzel bir işe imza atmış.

Bununla yetinmeyen Çetiner bu seferde 2016 yılında arkadaşları ile kafa yormuş ve Geleceğim Zeytinburnu Platformunu kurarak ilçede bulunan tarihi mekan ve ebedi şahsiyetleri yerli ve yabancı insanlara tanıtmak için ciddi çalışmalar imza atmış.

Bir süre önce platformun çalışmasını daha ileriye taşımak için 99 kişiden oluşan Yüksek İstişare Kurulunu Kurmuş ve her hafta veya 15 günde bir davet eden sivil toplum kuruluşlarında ilçeyi tanıtıcı seminerler yapıyor. Ayrıca çok güzel bir şekilde hazırlanan İŞTE ZEYTİNBURNU belgeseli ile de tarihi mekanlarımızı milyonlarca kişiye tanıtıyorlar.

Bu çalışma insanların yaşadığı yeri sevmesi ve sahip çıkması adına muhteşem bir çalışma olduğuna inanıyorum. Zeytinburnu halkı 31 Mart 2019’ da bize oy verir belediye başkanı yaparsa ilçede yaşayanların artık Zeytinburnu’ lu olduklarını kabul edip buraya sahip çıkmaları adına bugün burada yapılan çalışmaların daha da ileri boyutlarını platform ile yapacağımıza söz veriyorum.

Bu tür faydalı ve güzel çalışmalara kapısını açan dernek başkanı İhsan Kaya ve yönetimine de teşekkür ederim.

Biraz da 31 Mart 2019 seçimlerinden bahsedecek olursak Hüseyin bey benim Millet ittifakı adayı olduğumu söyledi.

Bu doğru ama ben Zeytinburnu halkının tamamının adayı olduğumu söylüyorum. Bu zihniyet 20 senedir Zeytinburnu ilçesini 25 senedir de İstanbul’u yönetiyor. Zeytinburnu sahilini ne hale getirdiklerini kendi gözleriniz ile gördüğünüz için bir şey demiyorum. 31 Mart 2019’ dan sonra hep beraber Zeytinburnu Belediyesine yöneteceğiz.

Hüseyin bey ve arkadaşlarının yaptığı bu güzel çalışmalarından dolayı hepsini kutlarım dedi.

Hüseyin Çetiner ise şunları söyledi

Öncelikle bize derneklerini ve gönüllerini açan OMERKA Derneği Başkanı sayın İhsan Kaya ve yönetimine teşekkür ederim. Amacımız şahsi değil toplumsaldır. 31 Mart 2019’ da hangi partinin adayı Zeytinburnu halkından onay alır başkan olursa yılardır üzerinde çalıştığımız bütün bilgileri ve projeleri yeni başkanın emrine ilçemizin menfaati için sunarız.

Zeytinburnu, Fatih, Beyoğlu ve Üsküdar’dan sonra en çok tarihi mekanın olduğu ilçe olarak karşımıza Eyüpsultan ile beraber çıkan ilçedir. Hele onlarca tarihi mezarlığımız 1453 den bu yana gömüye açıktır. Bir yerin geçmişi kültürü tarihi değerlendirilirken mezarlıklar da önemli bir yer tutar. İstanbul’un 39 ilçesinde 3 Başbakan ve bir cumhurbaşkanı kabri yok ama Zeytinburnu’nda var.

Çetiner sözlerine şöyle devam etti :Hep beraber tarihi mekanlarımızı ve önemli ebedi şahsiyetlerimizi anlattığımız İŞTE ZEYTİNBURNU Belgeselimizi izleyelim dedi.

Belgesel izlendikten sonra herkes kısaca kendisini tanıttı ve Geleceğim Zeytinburnu Platformu’nun yaptığı çalışmalar hakkında söz aldı. Bütün konuşmacılar belgesel filmini beğendiklerini ifade ederek Hüseyin Çetiner ve ekibini kutladı.

Hatıra fotoğrafı ile toplantı son budu.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim