Okul Müdürü Gülsüm Çınar yaptığı selamlama konuşmasında şunları söyledi:

Rahman ve Rahim olan, bizleri engin rahmetinin bir tecellisi olarak yoktan var eden, akılla, sevgi ve muhabbete mekân olacak kalple donatan Yüce Rabbimize hamd ü senalar olsun !

Hz. Adem’den Hz. İbrahim’e, Hz. Musa’dan Hz. İsa’ya bütün rahmet elçilerine ve bilhassa veladeti yeryüzünün baharı, insanlığın bayramı olan Fahr-i Kâinat Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’ya, Sevgililer Sevgilisine sonsuz salat ve selam olsun!

Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım,Sayın Emniyet Müdürüm, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm ,Sayın İlçe Müftüm, Sevgili öğrenciler, Çok Kıymetli Misafirler, Sizleri hürmet ve muhabbetle selâmlıyorum.Hoş geldin ya şehr-i ramazan “Rahmet ayında Rahmet Peygamberini Anma” programımıza Hoş geldiniz.

Her bir Müslümanın derin bir iştiyakla kendisiyle yüzleştiği, kendisini yenilediği, iç dünyasını tazelediği ve her yıl müminleri değiştirmek ve dönüştürmek üzere gelen rahmet ayı, bereket ayı, mağfiret ayı, Ramazan ayının başlangıcı...

İçimizin karanlık dehlizlerinde kaybolurken, yüreğimizde yanarak, zihnimizi aydınlatarak bizi merhamet yüklü sokaklara çıkaran bir hidayet rehberinin doğuşunu idrak edeceğimiz bir Kutlu Doğumun başlangıcı…

Kazlıçeşme Abay İmam Hatip Ortaokulu olarak, bu sene çok farklı bir programa imza attık. Rahmet ayı Ramazan’ın kandillerini; Yüce Kitab’ımızın “sirac-ı münir” diye adlandırdığı ışık saçan kandili ile yani Rahmet peygamberiyle yakalım dedik.

Ramazan mektebinin en önemli dersinin Sevgili Peygamberimizin sünnetini ve siretini idrak etmek olduğundan hareketle bu güzel programı hazırladık. Ve bundan sonra bu programı inşallah bir gelenek haline getirmeyi hedefliyoruz. Öncelikle Programın hazırlık aşamasında desteğini esirgemeyen Okul Aile Birliğimize, ayrıca bu salonu tarafımıza tahsis eden Zeytinburnu Belediyemize, ve her şeyden öte büyük bir emek ve gayret ortaya koyup bu güzel programın ortaya çıkmasını sağlayan öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.

Konuşmamı fazla uzatmadan Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyor, programımızın hayırlara vesile olmasını diliyor ve siz misafirlerimizi programımızla baş başa bırakıyorum.

Gülsüm Çınarın Öğrencileri performansları ile muhteşemdi

Okul aile birliği başkanı İlknur Kuzu’nun hazırladığı semazen grubu çıkardıkları performansları ile ZKS’ yi dolduran yüzlerce kişi tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Salondaki bütün izleyicilerin ayağa kalkıp semazen grubunun bir daha sahneye çıkmasını istemelerine karşın sunucu’nun daha sahneye çıkacak olan öğrencilerimiz var size bir semazen gösterisi borcumuz olsun sözünden sonra tezahüratlarını durduran izleyicilerin alkışlarından sonra program kaldığı yerden devam etti.

Zeytinburnu İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Kazım Yoldaş’ın yanı sıra çok sayıda okul müdürü, STK temsilci, İstanbul Times Gazetesi ve Televizyonu imtiyaz sahibi gazeteci yazar Hüseyin Çetiner, ZEYÇED başkanı Ali Gündüz başta olmak çok sayıda protokol üyesi okul yönetimini ve gelecek vaad eden öğrencileri yalnız bırakmadı.

İstanbul Times Gazetesi ve Tv olarak biz de okul yönetimini, Aile birliğini ve sahne alan bütün öğrencileri kutlarız.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim